4 ožujka, 2024 12:02 am

Isotropic Systems testovi novog materijala za niske troškove antene

Rendition of a High Throughput Satellite (HTS). Photo: Isotropic Systems.

Isotropic Systems uspješno su testirali svoj novi antenski materijal. Prema Isotropic tehnologiji, tehnologija će pomoći u stvaranju antene niske razine koja se može baviti velikim brojem širokopojasnih tržišta na razini poduzeća i potrošača koji su nedostupni zbog današnjih visokih troškova terminala.

Tvrtka predviđa smanjenje troškova proizvodnje za oko 90 posto od troškova proizvodnje konvencionalnog faznog niza i ravnih ploča antena. Ova promjena omogućit će širokopojasnu povezanost na masovnu tržišta za potrošače i poduzeća, fiksne i mobilne, kako u Ku i Ka-bandu, navodi tvrtka.
Isotropic antene mogu se istodobno povezati s nekoliko različitih satelita bez povećanja troškova ili složenosti, iskorištavajući prednost elektroničkog upravljanja zrakom. Ispitivanje antenskog materijala pokazalo je izvanredne radijske performanse i pomoći će pri distribuciji velike propusnosti pri probojnoj cijeni od High Throughput Satellites (HTS) i globalnih mreža.

“Velika prilika za zadovoljavanje velikih razmjera postojećih i novih zahtjeva za satelitskim podacima, pokretljivostima i širokopojasnim uslugama zahtijeva da je cijena antena za praćenje mobilnih uređaja jedna desetina od postojećih sustava. Mogućnost je ogromna, i za Isotropic i HTS igrače. Ako je ukupni trošak vlasništva dovoljno nizak onda industrija može ući u novo razdoblje bez presedana rasta. Naš je dizajn usmjeren na zadovoljavanje tih traženih cijena “, rekao je John Finney, predsjednik Isotropic Systems i glavni izvršni direktor (CEO).

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Češki TV Sport 5 izgubio licence za emitovanje

Sportska stanica TV Sport 5 više neće emitovati. Češki regulator – Veće za radiodifuziju i …