srpanj 15, 2020 2:45 pm

India: 20 UHD programa do 2020

ultrahd

Na panel diskusiji MIPCOM, Indijski broadcasting stručnjaci predviđaju dobru budućnost Ultra HD kanala u Indiji. Novi 4K programi uskoro startaju sa radom, s četiri Indijska DTH operatora  prikazat će svoj prvi 4K Bollywood movie, Bajrangi Bhaijaan 11. listopada. Star India, Videocon d2h, Tata Sky i Airtel Digital TV će sve prikazati hit film sa Indijskom mušku zvijezdu Salman Khan.
Videocon D2H vjeruje da ima oko 8,000-9,000 4K pretplatnika i trenutačno se prikazuje 24/7, usluga je “besplatno” i za HD pretplatnike. Videocon D2H ima svoj 4K prijemnik.
Tata Sky je rekao da ima oko 5.000 pretplatnika 4K programa u ovom trenutku, dok Airtel navodno ima oko 1.000 pretplatnika.
Lokalna produkcijska tvrtka iTV je stvara 4K programe (za TERN- Insight program) kako TravelXPTravel XP već ima HD kanal koji se emitira, a očekuje se da će pokrenuti puno radno vrijeme UHD programa preko Indije i Bliskog istoka do travnja 2016. U osnovi Prashant Chothani, CEO u TravelXP kaže da su danas u cijelosti posvećeni sa UHD programom s nekih 50 sata u produkciji.

BT Media & Broadcast Enterprises’s VP Mark Wilson-Dunn, odgovoran je za dovođenje signala ICC kriket Svjetskog kupa od Australije do Indije, predložio da Indija “u najmanju ruku” može imati 20 UHD programa. Njegovi panelisti, međutim, bili su manje optimistični. Chothani govorio o pola tuceta, a lokalni novinar i medijski promatrač Anil Wanvari govorio samo “oko četiri ili pet” UHD programa.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Paket Persidera napustio Eutelsat 5°W

Satelitski operater Persidera Network završio je emitovanje svog paketa na satelitu Eutelsat 5 West B …