20 svibnja, 2024 11:45 pm

Huawei u trećem kvartalu zabilježio veliki rast prodaje

Uz porast reklame, neminovni je i porast prodaje
 Prema Strategy Analyticsu, konzultantskoj kompaniji koja već desetke godina bilježi i objavljuje poslovne rezultate, Huawei je još jednom zabilježio veliki rast prodaje. Riječ je o smartphone segmentu te analizi trećeg kvartala tekuće godine.

Huawei je u spomenutom razdoblju zabilježio 51,8 milijuna prodanih uređaja, što ga smješta na visoko drugo mjesto. U usporedbi s istim kvartalom prošle godine, rezultati su pokazali kako je ovaj tehnološki div zabilježio rast od 32,5 %. U prošlom je kvartalu Huawei preskočio Apple te potvrdio svoj status pretendenta na prvo mjesto ove liste.

Huaweijev rast vidljiv je i na listi na kojoj se nalaze udjeli na tržištu proizvođača pametnih telefona. Njegov udio na tržištu iznosi 14,4 % te je vidljiv snažan rast u usporedbi s istim kvartalom prošle godine. Huawei je tako povećao tržišni udio u usporedbi s trećim kvartalom 2017. godine za čak 5,5 %. Istim je istraživanjem utvrđeno kako je Huawei najprisutniji na tržištu Europe i Azije, dok nešto manju prisutnost ima na sjevernoameričkom tržištu.

Odlični prodajni rezultati odgovor su tržišta na velike napore kompanije da korisnicima pruži najnovije tehnologije po cijenama koje će dati najbolji omjer uloženog i dobivenog. Uvođenje inovacija najbolje je vidljivo na novoj Mate 20 seriji kojom je Huawei postao jedna od tek malog broja kompanija kojoj je pošlo za rukom inkorporirati čitač otiska prsta ispod zaslona. Ovo je samo jedan od primjera tehnologija koje je Huawei predstavio u ovoj seriji.

Ističu se i činjenicom da su jedna od trenutno samo dvije kompanije koje u svojim uređajima koriste čipsete dobivene u 7 nm-skom proizvodnom procesu. Tu je i poboljšana kamera koja u kombinaciji s umjetnom inteligencijom donosi još kvalitetnije fotografije i videozapise. Mate 20 Pro prikaz je tehnološke razvijenosti same kompanije, a publika je strast i želju za inoviranjem prepoznala i nagradila ovakvim odličnim prodajnim rezultatima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …