29 rujna, 2022 12:33 am

Huawei Pay U.S. uskoro moguć start

 

Huawei ima vlastitu uslugu mobilnih plaćanja koja je dosad ograničena na Kinu, no možda će se uskoro promijeniti. Pojavila se aplikacija zaštitnog znaka koja sugerira da bi Huawei Pay mogao krenuti prema Sjedinjenim Državama. Huawei je već podnio zahtjev za istovjetni zaštitni znak “Huawei Pay” u Europi.

Ured za intelektualno vlasništvo Europske unije ispituje zahtjev tvrtke za zaštitni znak tvrtke. Američki ured za patente i žigove također ga pregledava. Nije jasno kada će ta tijela odobriti Huawei. Može potrajati i do nekoliko mjeseci.
Huawei Pay je vrlo sličan nekoj drugoj mobilnoj službi za plaćanje. Oslanja se na NFC tehnologiju za obradu beskontaktnih plaćanja u pokretu. Huawei Pay uveden je u Kinu od strane tvrtke početkom 2016. godine.
Nema detaljnih planova za međunarodnu ekspanziju, no velika je indikacija da Huawei razmišlja o preseljenju na tržišta koja već vide intenzivnu konkurenciju likova Apple Pay, Samsung Pay i Android Pay.
Tvrtka će lansirati njene nove vodeće pametne telefone sljedećeg mjeseca. Možda bi moglo više govoriti o planu puta za Huawei Pay u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama na svom događaju 16. listopada. Huawei još nije potvrdio  planove ekspanzije za Huawei Pay.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

WhatsApp olakšao korišćenje na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows  ne zahteva linkovanje  telefonom za slanje, primanje i sinhronizovanje poruka. …