22 lipnja, 2024 5:47 am

Huawei Nexus 6 pri Benchmark testu ostvario 3641 bod

Autor: Nino Krstačić

Nexus

Ne tako davno na našim stranicama dotaknuli smo se vijesti kako će 29. rujan biti značajan datum za sve ljubitelje Nexus koncepta pametnog telefona. Naime upravo će na taj datum Google prema svemu sudeći održati događanje na kojem će svijetla reflektora ugledati dva nova Nexus modela.

Jedan Nexus dolaziti će iz okrilja LG-a, dok bi drugi bio proizveden pod palicom Huaweia. Upravo ovaj kojeg će proizvesti Huawei, danas sa sobom donosi koju informaciju više. Huawei Nexus 6 sa sobom bi trebao donositi 6“ zaslon, što zasigurno više ne ulazi u kategoriju pametnog telefona.

Dapače 6“ se sasvim sigurno mogu svrstati u kategoriju phableta. Ostale informacije dobivene svojevrsnim Benchmark testom (3641 bod) govore kako će Huawei Nexus 6 donositi 3GB radne memorije. Osmero-jezgreni procesor radnoga takta 1,5GHz kao i Adreno 430 grafički procesor.

Ovdje je vrlo važno za navesti i to kako se Huawei odlučio za implementaciju Qualcomm Snapdragon 810 chipseta, upravo će zbog toga biti izuzetno zanimljivo za vidjeti hoće li odnosno na koji će način nadolazeći Nexus 6 „trpjeti“ zagrijavanje (pregrijavanje) ovog Qualcommova chipseta. Ili će pak i Huawei u unutrašnjost implementirati neko „revolucionarno“ rješenje kao što je to napravio Sony pri modelu Sony Xperia Z5 Prime.

Android 6.0 Marshmallow biti će sastavni dio softverskog dijela nadolazećeg Nexusa 6. Bilo kako bilo 29. rujna sve je bliže, tada ćemo zasigurno imati sve karte na stolu po pitanju što je Google odnosno Nexus priredio za ovu aktualnu 2015. godinu. Do tada nam ostaju samo glasine, kao i što su ove u današnjem tekstu.

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kenwood KR-W8000SCD

Kenwood, proizvođač poznat po pristupačnom HiFi-ju, na tržište donosi svoj novi all-in-one receiver KR-W8000SCD .Iskusniji …