28 svibnja, 2022 12:02 pm

HP predstavlja redizajniranu radnu stanicu i nove VR proizvode

Na sajmu SOLIDWORKS World tvrtka HP predstavila je svoju najprodavaniju radnu stanicu HP Z4 koja nudi izbor između Intel® Xeon® i Core™ X procesora te podržava grafičku karticu Extreme s dva utora. HP je na sajmu SOLIDWORKS World predstavio svoja najnovija tehnološka rješenja, kao i nove povoljne 3D pisače za ispis u boji, uz naglasak na sveobuhvatna rješenja za razvojne programere.

Radna stanica HP Z4, osmišljena za projektiranje, simulacije, renderiranje i virtualnu realnost (VR), nudi vrhunske performanse u najrazličitijim primjenama. HP Z4 s lakoćom se nosi sa zadacima koji zahtijevaju visoku radnu frekvenciju pri obradi podataka, višejezgrene procesore i snažne grafičke procesore s dva utora. Osim procesora Intel® Xeon® W, radna stanica Z4 može se konfigurirati s procesorima Intel Core™ X s mogućnošću ugradnje do 18 procesorskih jezgri1 i do dva grafička procesora Extreme za iznimne performanse i produktivnost. Razvijena za primjene u dizajnu simulacija i sadržaja virtualne realnosti, ova radna stanica korisnicima omogućuje jednostavan prelazak između dizajna, simulacije i vizualizacije.

HP je predstavio i profesionalno izdanje svog naglavnog kompleta Windows Mixed Reality2. Ovaj naglavni komplet pruža iznimno interaktivno iskustvo zahvaljujući visokoj razlučivosti (1440×1440 na oba zaslona) i frekvenciji osvježavanja do 90 Hz3. Korisnici mogu iskoristiti sve prednosti tehnologije 6 DOF (six degrees of freedom), bez ograničenja praćenja pokreta i s priloženim bežičnim uređajima za kretanje u virtualnoj stvarnosti. Ovaj naglavni komplet predstavlja savršenu kombinaciju udobnosti i praktičnosti za tvrtke jer ima jastučiće za lice koji se mogu zamijeniti i jednostavno se čiste4. Ima i traku za glavu s dvostrukom podstavom, gumb za jednostavno podešavanje i zaslon sa zglobom koji omogućuju vrhunski doživljaj za jednog ili više korisnika.

Kako bismo riješili brojne izazove razvoja i implementacije tehnologije virtualne realnosti, HP je podijelio te pojedinosti u paketu alata HP VR Launch Kit za Unreal Engine9. Paket omogućuje brže donošenje odluka jer je razvoj u okruženju virtualne realnosti potpuno prilagođen vizualizaciji dizajna. Korisnicima omogućuje brzo utvrđivanje optimalne konfiguracije računala, veliku uštedu vremena na pripremi VR okruženja pomoću paketa Datasmith5 koji automatizira optimizaciju uređaja za 3D projektiranje u razvojnom okruženju platforme Unreal, kao i unaprijed ugrađene interakcije, uključujući raščlambu dijelova i presjeke modela. HP VR Launch Kit za Unreal Engine, paket alata koji se temelji na platformi Unreal Engine, projekt je tvrtki HP, Intel i Epic Games osmišljen za tvrtke.

Novi proizvodi od nedavno pridruženi HP-ovim sveobuhvatnim hardverskim rješenjima za razvoj proizvoda uključuju stolne radne stanice HP Z, među njima i HP Z8, najsnažniju radnu stanicu na svijetu6, nove mobilne radne stanice HP ZBook, među njima i HP ZBook x2, najsnažniju radnu stanicu na svijetu i ujedno prvu odvojivu radnu stanicu7, kao i VR ruksak HP Z, prvo profesionalno računalo za virtualnu realnost8.

Cijene i dostupnost

  • Radna stanica HP Z4 s Intel® Core™ X procesorom bit će dostupna u EMEA regiji u ožujku po cijeni već od 10.000 KN. Radna stanica HP Z4 s Intel® Xeon® procesorom sada je dostupna u EMEA regiji po cijeni već od 12.000 KN.
  • Profesionalno izdanje HP-ovog naglavnog kompleta Windows Mixed Reality (HMD) bit će dostupno u EMEA regiji u travnju, po cijeni već od 4.000 KN. Ovdje možete pronaći dokument Kratke specifikacije (Quick Spec).

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Ilon Mask kupio kompaniju Twitter

Kompanija Twitter biće prodata milijarderu Ilonu Masku za  44 milijarde dolara prenosi CNN. Bord direktora Twitter-a …