30 rujna, 2020 8:40 pm

HISENSE H5508B OLED TV

Novi 4K OLED TV

Darko Brlečić

OLED je rađen kako bi imao široku paletu boja ,razvio njihov intezitet, također i kreirao duboku crnu koja je svojedobno bila zaštitni zna  plazma televizora. Zahvaljujući širokom kutu gledanja, svaka sličica će biti precizno vidljiva, bez obzira s koje pozicije korisnik prati video zapis. Sve to navedeno može se osjetiti kod HISENSE H5508B OLED tv-a. Da dobro ste pročitali, poznata Kineska mega kompanija ima OLED televizor.

Model H5508B OLED tv je došao na naše tržište. Radi se o modelu koji je prošle godine bio najavljen uz vrlo malo informacija. Hisense H5508B koristi patentiranu LG tehnologiju OLED zaslona od 10 bita. Specifikacije su u skladu s performansama koje nude drugi OLED televizori. Tako tu je  svjetlina od 150 cd / m2 – nits na 100% bijelom zaslonu, 500 cd / m2 – nits kao maksimalni vrh u SDR (Standardni dinamički raspon), 700 cd / m2 – nitsa u HDR na bijelom na 10 % i 900 cd / m2 – nitsa u HDR na bijeloj boji na 3%.

Pokrivenost boja BT.2020 jednaka je 74%, dok brzina osvježavanja  (Refresh rate) je 100 Hz-a. Dakle, uobičajeni tehnološki standard. Proizvođač navodi da ovaj model posjeduje izniman upskejling s FHD na 4K rezoluciju.. Dolby Vision, HDR10 i HLG su podržani. Hisense u svom televizoru koristi VIDAA U3.0 operativni sustav koji podržava mnogo aplikacija i servisa kao što su Netflix, Youtube, Amazon Prime Video itd.

Vizualni dizajn neodoljivo podsjeća na LG modele, ako se gleda sa stražnje strane, dok kod prednje plohe postoji mali dizajnerski iskorak u lijevom kutu. televizor i njegov stolni stalak imaju elegantni metalni obrub koji omogućuje smještaj u svim prostorima bez degradacije estetskog momenta. Cijena kod domaćeg uvoznika (podaci u redakciji) iznosi 14.999 kuna za dimenziju od 55 inča.

Info: https://hisense.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Premijera novog fotoaparata LUMIX …

  …punog kadra bez zrcala na internetskom predstavljanju Panasonic najavljuje svečano internetsko predstavljanje svog novog …