veljača 23, 2020 11:02 am

HBO – u susret Oscarima

HBO_600x320

Ljubitelji filma i glamura širom planete željno iščekuju dodjelu najprestižnije nagrade u svijetu sedme umjetnosti. 87. dodjela Oscara održat će se 22. veljače 2015. godine u Dolby Theatre u Hollywoodu, a HBO je u susret dodjeli, svojim gledateljima pripremio filmove koji su za ovu cijenjenu nagradu nominirani ove godine, kao i ostvarenja koja su se za zlatnu statuu natjecala ili je osvojila prethodnih godina.

Hobit: Smaugova pustoš“, epski spektakl slavnog Petera Jacksona, u kojem Bilbo Baggins nastavlja svoje putovanje s čarobnjakom Gandalfom i trinaestoricom patuljaka predvođenih Thorinom Hrastoštitom, 2013. je za Oscara nominiran u tri kategorije, a na programu HBO-a prikazuje se 19. veljače u 17.25h (dostupan i na HBO GO-u).

Gospodarica zla

„Gospodarica zla“ je avantura u kojoj Angelina Jolie oživljava poznatu negativku iz Disneyjevog klasika „Uspavana ljepotica“. U dosad neispričanoj priči, uz Angelinu glumi i njezina kći Vivienne. Raskošnu bajku koja je ove godine u utrci za Oscara, na HBO-u možete pogledati 20. veljače u 18.25h (dostupna je i pretplatnicima HBO GO-a).

Hotel-Grand-Budapest

“Hotel Grand Budapest“, u režiji Wesa Andersona, ove je godine nominiran za čak 9 Oscara. Ova šarmantna priča prati pustolovine Gustavea, legendarnoga konsijerža slavnog europskog hotela i hotelskoga potrčka Zeroa koji mu postane najvjerniji prijatelj, a na programu HBO-a je možete pogledati 21. veljače u 21.25h (dostupno na HBO GO-u).

“Kradljivica knjiga” (2014. nominirana za Oscara), dirljiva je drama u kojoj glume Geoffrey Rush i Emily Watson. Priča prati čudesnu i hrabru djevojčicu poslanu da živi kod skrbnika u Njemačkoj tijekom Drugog svjetskog rata. “Kradljivicu knjiga” na programu HBO-a možete pogledati 23. veljače u 17.55h (dostupno i korisnicima HBO GO usluge).

„Nebraska“, humoristična drama u režiji Alexandera Paynea, prošle je godine nominirana za šest Oscara, uključujući kategoriju najboljeg filma, redatelja i glavnog glumca (Bruce Dern). Priču o obiteljskom životu u srcu Amerike, snimljenu crno-bijelim stilom, na programu HBO-a možete pogledati 26. veljače u 21.10h.

„Gravitacija“, u kojoj su glavne uloge pripale oskarovcima Sandri Bullock i Georgeu Clooneyju dostupna je korisnicima usluge HBO GO. Ovaj uzbudljiv psihološki triler Alfonsa Cuaróna prošle je godine nagrađen s čak sedam Oscara.

Kako je spašen gospodin Banks

„Kako je spašen gospodin Banks“ priča je o slavnom Waltu Disneyju, također nominirana za Oscara, s Tomom Hanksom i Emmom Thompson u glavnim ulogama. Ovu humorističnu dramu možete pogledati na HBO Comedy-ju 19. veljače u 20.30h.

Ljubitelji filma koji su propustili pogledati raskošni spektakl Baza Luhrmanna „Veliki Gatsby“, koji je prošle godine ovjenčan s dva Oscara, mogu ga pogledati na HBO-u 3. ožujka u 17.40h.

Dan kasnije, 4. ožujka u 16.25h, na HBO-u se prikazuje superherojski hit „Kapetan Amerika: Ratnik zime“ koji je 2014. nomininiran za Oscara u kategoriji najboljih vizualnih efekata, a u nedjelju, 7. ožujka u 17.40h, na programu HBO-a možete pogledati i životnu priču Nelsona Mandele – „Mandela: Dug put do slobode“, također nominiranu za ovo prestižno priznanje.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Slovak Telekom ima 635.000 korisnika

Na kraju 2019. godine usluge slovačkog operatera Slovak Telekom koristilo je ukupno 635.000 klijenata, što …