22 listopada, 2020 11:57 am

Hakovana Britanska avio kompanija Easy Jet

Avio kompanija Easy Jet hakovana je, potvrđeno je iz centrale britanske kompanije, a kompromitovani su podaci korisnika o letovima, kao i mejl adrese.Nažalost, hakeri su došli i do podataka o kreditnim karticama preko 2.200 ljudi, koji napad opisuje kao vrlo sofisticiran.Prema objavi za medije kompanija je zatvorila kanale, kojima je napad izvršen i kontaktirani su prvo korisnici, čiji su podaci o kreditnim karticama kompromitovani.

Avio kompanija će do 25.svibnja (maja) nastaviti da kontaktira i putem mejla sa preko devet miliona korisnika, koji su napadnuti tokom ovog hakerskog napada.Prema objavi britanskih medija pasoši i druga dokumenta nisu kompromitovani.Korisnici, čiji su mejl podaci ukradeni verovatno će biti žrtve pokušaja tzv. fišing napada, koji su i dalje jedan od glavnih vrsta napada, kojima se hakeri koriste.Ako ste leteli EasyJet Holidays letovima, potrebno je da obratite pažnju na svaki mejl, koji u budućnosti budete primali i proveravate i pošiljaoca i linkove u njemu.Trenutno se sprovodi zvanična istraga i dodatnih podataka nema.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

U 2020. nestalo preko dve hiljade kriptovaluta

Od početka 2020 godineugasilo se više kripto-menjačnica nestaju nego u prethodnim periodima,ali se to odrazilo …