15 siječnja, 2021 4:28 pm

YAMAHA NS-3000

Yamahini Potentni Mališani

Piše: Darko Brlečić

Nakon velikih monitora NS-5000 stigla je manja iteracija, ali s identičnim genetskim kodom. Model NS-3000 dimenzija  394 milimetra visine, 244 milimetra širine i 326 milimetra dubine s amson od 13kg je zanimlljiv stereo mališan moćne genetike. NS-3000 je dvostazna bass reflex konstrukcija. Za bass-srednjetonski spektar je zadužena Zylon jedinica od 16cm dok visokotonsko područje pokriva Zylon jedinica od 3cm.

Ugrađena komora iza visokotonca  pod imenom R.S. (Resonance Suppression) funkcionira tako da otklanja razne neželjene rezonancije cijevi, dok unutrašnji akustični apsorber ograničava utjecaj unutrašnjih vibracija, te istovremeno smanjuje tzv. potrebu za apsorpcijskim materijalom. Implementirana skretnica sadrži prvoklasne elektroničke komponente kao što su Mundorf MCapsuSUPREME EVO audio kondenzator.

U paketu s ovim zvučnicima dolaze posebno dizajnirani stalci, napravljeni s metalnom plohom na gornjem djelu debljine 6 milimetara i potpornim stupcem od drveta debljine 35 milimetara. U Yamahi su mislili na sve aspekte, pa tako i na funkcionalno-estetski. Cijena i dostupnost su trenutno nepoznati.

Info: https://europe.yamaha.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

DIZAJNERSKI ISKORAK

Ljepota iz oka kreatora Piše: Darko Brlečić Vizualni dizajn je ono što prvo primijetimo na …