13 lipnja, 2024 10:47 pm

HAKOM na tematskoj sjednici saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu

 hakom

Cilj tematske sjednice bila je razmjena mišljenja i stajališta te pronalaženje rješenja koja bi pripomogla razvoju širokopojasnih komunikacijskih mreža u područjima u kojima nema dostatnog komercijalnog interesa za ulaganja.

ZAGREB, 10. srpnja 2015. – Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora održao je 51. tematsku sjednicu na temu ˝Razvoj širokopojasnih komunikacijskih mreža u područjima u kojima nema komercijalnog interesa˝. Osim predstavnika Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sjednici su nazočili predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i predstavnici Hrvatske zajednice županija, a koji su ovom prigodom predstavili aktivnosti koje poduzimaju za razvoj širokopojasnih komunikacijskih mreža u sklopu svojih ovlasti. Aktivnosti HAKOM-a predstavio je predsjednik Vijeća dr. sc. Dražen Lučić. Na sjednici je predstavljen pilot-projekt planiranja i razvoja otvorene širokopojasne infrastrukture Primorsko-goranske županije, a riječ je o razvojnom projektu devet jedinica lokalne samouprave, koji je ujedno i međugranični projekt koji uključuje Sloveniju i Italiju.

Cilj tematske sjednice bila je razmjena mišljenja i stajališta te pronalaženje rješenja koja bi pripomogla razvoju širokopojasnih komunikacijskih mreža u područjima u kojima nema dostatnog komercijalnog interesa za ulaganja. Izazov u umreženom društvu je omogućiti svim građanima, gospodarstvu, turizmu, znanosti i institucijama na području cijele Republike Hrvatske brzi pristup internetu uz kontinuirano uvođenje novih informatičko – komunikacijskih tehnologija bez kojih je nezamisliv svakodnevni život i poslovanje.

Više informacija o održanoj tematskoj sjednici može se pronaći putem poveznice http://www.sabor.hr/odrzana-tematska-sjednica-o-razvoju-sirokopojasnih

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …