19 svibnja, 2024 5:21 pm

Google Play Store u Kini početkom 2016. godine

Autor: Nino Krstačić

o2

Korištenje Android mobilne platforme bilo bi sasvim besmisleno to jest i besmisleno je bez Play Store trgovine. Upravo se takva verzija Android mobilne platforme nalazi još uvije u nekim Zemljama Svijeta.

Jedna od njih jest i Kina, odnosno Kinesko tržište za sada koristi te se u njemu mogu pronaći pametni telefoni i tableti temeljeni na AOSP verziji Android mobilne platforme. Što bi značilo kako je pripadajućem Androidu nije dostupan Play Store (pripadajuća trgovina aplikacija).

No kako se sada čini Google razmatra promjenu pripadajuće Kineske prakse. Da je u tome uistinu i ustrajan pokazuju i odluke odnosno slaganje s Kineskim strogim zakonom kada je u pitanju prikazivanje, tj, cenzuriranje sadržaja.

Čak bi i na to Google odnosno Google sa svojim Play Store pristao, da dovede Android trgovinu aplikaciju na Kinesko tlo. Čak se govori kako Play Store neće imati niti jednu dodirnu točku s inačicom koja je dostupna recimo u Hrvatskoj ili pak na globalnoj razini.

Već će ista u potpunosti biti zasebna, rađena samo za Kinu. Valja uzeti u obzir kako Kina broji 1,3 milijarde stanovnika što svakako nije mala brojka, odnosno nije zanemarivo poglavito za Google te njegovu Android mobilnu platformu. Stoga za kraj kažimo kako se dolazak Google Play Store u Kini očekuje početkom 2016. godine, u siječnju ili veljači.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Setanta Sports i Netflix sklopili ugovor

· Setanta Sports, vodeća sportska multimedijalna platforma koja posluje širom istočne Evrope i centralne Azije, …