17 travnja, 2024 3:21 pm

Google Now uskoro neće trebati Internetski pristup

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

gn3

Glasovni asistent Internetskog diva Google, „Now“, svojim značajkama svakodnevno uslužuje mnoge Android korisnike. No sada je vrijeme da se Google Now poboljša. Svjesni su doga i ljudi iz Googlea, te su postepeno započeli rad na novoj inačici „Now“ glasovnog asistenta.

Premda za sada nemamo naziva odnosno brojčane oznake ove nadogradnje, istaknuto je kako Google Now za svoj rad neće zahtijevati povezivanje na Internet, kao što je to do sada bio slučaj. Sati i sati rada provedeni su za poboljšanje Google Now glasovnog asistenta.

Između ostalog posebice se pridodale pažnje „prepoznavanju“ govora korisnika pri slabijim uvjetima, odnosno u gradskoj vrevi ili recimo kada glas korisnika nije sam pri izgovaranju (kada se korisnik nalazi u društvu gdje se priča).

Nadogradnja će poznato je težini 20MB, odnosno Beta je već isprobana na pojedinim Google Nexus uređajima, od kojih je recimo i jedan od Nexus 5X. Nadolazećom nadogradnjom Google Now će i dalje obavljati svoju primarnu namjenu, no recimo za kreiranja (pisanje) e-mail poruka više neće biti potrebe za povezivanjem na Internet, već će se recimo slanje e-mail poruke obaviti kada se Android uređaj poveže na mobilni ili Wi-Fi prijenos podataka (Internet).

Iako za sada nije poznato koje će inačice Androida ova nadogradnja podržavati, sigurni smo kako će to biti 5.0 Lollipop te 6.0 Marshmallow, no nadamo se i podrži za 4.4 KitKat. Sama nadogradnja biti će predstavljena 20. ožujka na događanju vezanom uz govor te razumijevanje, odnosno pripadajućoj tehnologiji i poboljšanju istog.


Vezani članci:

LG V10 dobiva Android 6.0 Marahmallow

Motorola Moto G (2014) dobiva Android 6.0 Marshmallow

Grupna komunikacija Skype-a za Android i iOS

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …