21 svibnja, 2024 12:13 am

FTE max 115+

Autor: Andrija Jovićević

FTE_4

FTE max 115+ – zemaljski digitalni prijemnik

Prepoznatljiva kombinacija boja i loga FTE tvrtke na kutiji proizvoda svakako privlači pažnju da ju detaljnije pregledate i prije nego što ju otvorite i zavirite u njenu unutrašnjost, bez obzira što je kutija prilično malih dimenzija. FTE tvrtka jako je dobro na kutiji istaknula sve svoje adute da vas privuku na kupnju baš njenog proizvoda.

Izgled

Digitalni zemaljski prijemnik malih dimenzija vrlo je prepoznatljivog izgleda i srebrne boje. Prednja maska vrlo je jednostavna. Displej se nalazi na lijevoj strani sa crnim zatamnjenjem, a do njega se sa desne strane nalaze tri osnovne tipke. Dvije tipke za prebacivanje programa i tipka za uključenje i isključenje prijemnika. Sasvim na desnoj strani nalazi se poklopac koji skriva dva utora. Jedan je za SD memorijsku karticu dok je drugi za USB 2.0. Sretnije rješenje za SD karticu je da je proizvođač stavio ipak malo dublje ovaj utor tako da se može zatvoriti poklopac na prednjoj strani prijemnika.

Zadnja strana ovog digitalnog zemaljskog prijemnika vrlo je siromašna po broju konektora. Tu se nalaze dva scart konektora za TV i video rekorder te ulaz za zemaljsku antenu. U većini slučajeva ova je kombinacija dovoljna za prosječne korisnike.

 

FTE_3

Razočarenje zadnjom stranom prijemnika popravlja daljinski upravljač koji mu ipak daje daleko bolje ocjene. Daljinski je većih dimenzija te dobro leži u ruci. Tipke su jasno označene, a raspored funkcija je vrlo logički razmješten. Nakon kratkog vremena upotrebe vjerujem da ćete zapamtiti raspored tipki.

Upotreba

Prilikom prvog uključenja prijemnika na televizoru dobivate meni u kojem odabirete osnovne parametre postavljanja digitalnog prijemnika (uključenje –isključenje napajanja za vanjsko pojačalo, jezik, područje, …). U lijevom dnu su opcije za pretragu kanala automatska ili ručna pretraga programa. Ako ne znate kanale na kojem se emitiraju digitalni zemaljski programi pretragu napravite automatskom pretragom koja će potrajati. Za naprednije korisnike svakako savjetujemo puno bržu opciju odabirom odgovarajućeg kanala sa kojim pretraga programa traje vrlo kratko.

Ovaj prijemnik ima kapacitet od 1000 digitalnih TV i radio programa koje sigurno nećete ni približno upotrijebiti. Također tu se nalazi i osam omiljenih (favorit) grupa. Pritiskom tipke OK na daljinskom dobiva se lista programa, a prilikom odabira programa nije potrebno pritisnuti na željeni program jer se u pozadini program sam promijeni.

Info programa napravljen je u tri dijela – layera. Prvim pritiskom na tipku info dobivamo informaciju na kojem smo programu, drugi pritisak na info tipku daje info emisije (nažalost naše TV kuće ne emitiraju još tu uslugu) i treći vrlo zanimljivi dio daje nam kompletne podatke o programu sa nivoom i kvalitetom signala.

 

FTE_1

Multimedia

 My Album, My music

My Movie, My Record

Jedan od vrlo jednostavnih i jeftinih trikova kako privući kupca je mogućnost snimanja. Svi digitalni prijemnici koji imaju takvu mogućnost imaju istaknutu oznaku PVR. Koliko puta ste poželjeli snimiti neku emisiju, a vjerujem da za video ni ne znate da li ga više imate. Ovaj model prijemnika preko USB-a i SD utora i umetanjem odgovarajuće kartice ima mogućnost snimanja TV programa u odličnoj kvaliteti slike i tona. Čim postoji opcija snimanja tu je svakako time shift. Samo snimanje i reprodukcija vrlo su jednostavni. Ekstenzija snimke je .ts te je snimku vrlo jednostavno spremiti po potrebi na neki CD preko računala. Naravno ako imate potrebe za arhiviranjem određenih emisija, filmova ili nekih sportskih događaja.

Napomena: ako imate umetnutu SD karticu i USB u samim postavkama prijemnika možete podesiti prioritet snimanja na koju memorijsku karticu želite snimati TV program.

Osim reprodukcije snimljenog materijala možete pregledavati JPEG slike, slušati muziku – mp3 i gledati razne snimke ili filmove mpeg/avi ekstenzije uz napomenu da radi i titl što će mnoge razveseliti.

Osim multimedijalnih mogućnosti nadogradnja softvera vrši se preko USB-a ili CS kartice

 

 

Ustupio na test:
Z d.o.o.
Prašnica gornja 1
10040 Zagreb
 Tel. 01/29 85 329

Cijena: 390,00 Kn

Review Overview

Memorija za programe
Brzina pretraživanja programa
Brzina promjene programa
Osjetljivost tunera
Kvaliteta slike
Kvaliteta zvuka
Mogućnosti
Kvaliteta izrade

U ponudi digitalnih zemaljskih (DVB-T) prijemnika može se zaključiti da ovaj prijemnik definitivno odskače svojim mogućnostima. Osim što sa njim dobivate mogućnost prijema digitalnih zemaljskih programa uz odličnu sliku dobivate i odličan multimedijalni player. Moram napomenuti da bi mi bila kompletna cjelina da je zadnja strana prijemnika bogatija sa još ponekim konektorom.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

DVB-T prijemnik: ALMA T2200

  Komentari comments