28 rujna, 2020 5:56 pm

Focal Astral 16

Darko Brlečić

Focal kućno kino

Francuski Focal se usudio napraviti jedinstven uređaj koji objedinjuje 16-kanalni procesor i multi-kanalno pojačalo s režimom rada u D klasi.

Model Astral 16 ima 12 pojačala koja rade u D klasi,a to pojačalo je produkt Pascal Audio amplifier tvrtke. Za neupućene – pojačala koja rade u režimu D klase, ponašaju se poput elektroničke sklopke. To u praksi znači ovo: da izlazni aktivni elektronički sklop radi kao sklopka, gdje je odnos vremena trajanja vođenja u odnosu na vremensko trajanje nevođenja  ovisan o amplitudi pobudnog napona sustava. Takva pojačala u praksi su visoko-učinkovita, te u svom dizajnu ne trebaju velike napajačke sklopove(transformatori, kondenzatori itd.).

Snaga po kanalu iznosi nemalih 200 watta. Također tu su četiri dodatna kanal koja idu preko XLR -pretpojačalskih izlaza. Od ulaznih audio priključaka tu nalazimo četiri analogna RCA priključka, tri digitalna koaksijalna i tri optička priključka. Za video signale tu se nalazi sedam HDMI ulaznih priključaka i dva HDMI izlazna priključka, svi navedeni priključci podržavaju relevantne standarde kao što su: DTS:X, Auro-3D,Dolby Atmos, Dolby Vision 3D, HDR10.

Za kvalitetnu obradu/analizu prostorne akustike brine se priloženi mikrofon sa stalkom i pridruženi program za optimizaciju – Dirac Live. Zvuk se analizira do devet mjernih mjesta putem mikrofona, nakon toga se vrši optimizacija uz stvaranje preciznih digitalnih filtera. Astral 16 se može kontrolirati preko pametnih telefona odnosno njihovih posebnih aplikacija za iOS. Po navodima proizvođača, Focal Astral 16 bi trebao biti dostupan za Europsko tržište u  svibnju po cijeni od 20.000 eura. Kvaliteta uvijek ima svoju cijenu.

Izvor www.focal.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Premijera novog fotoaparata LUMIX …

  …punog kadra bez zrcala na internetskom predstavljanju Panasonic najavljuje svečano internetsko predstavljanje svog novog …