20 listopada, 2021 8:39 am

Eutelsat tooway dostupan u maloprodajnoj mreži Hrvatske pošte

Eutelsat

Eutelsat tooway™, usluga širokopojasnog pristupa internetu putem satelita

od sada je dostupna u maloprodajnoj mreži Hrvatske pošte

Eutelsat Broadband i njegov poslovni partner u Hrvatskoj, Intersat Telecom, s Hrvatskom poštom su potpisali ugovor o prodaji usluge širokopojasnog pristupa internetu putem satelita (tooway™) u maloprodajnoj mreži hrvatskih poštanskih ureda.

AnastasiosOva će suradnja promijeniti trenutačnu sliku širokopojasne povezivosti u Hrvatskoj, gdje više od dvjesto tisuća ljudi još uvijek ne može koristiti pogodnosti kvalitetne internetske veze u svrhu obrazovanja, zabave, komuniciranja i e-usluga. Usluga tooway™, koju pruža Intersat Telecom, službeno je dostupna u maloprodajnoj mreži Hrvatske pošte, a prvenstveno je namijenjena korisnicima čiji su domovi izvan dosega zemaljske infrastrukture.

Usluga Tooway™ korisnicima omogućuje pristup internetu neovisno o zemljopisnoj lokaciji, uz brzinu preuzimanja (download) do 22 Mbps i brzinu učitavanja (upload) do 6 Mbps. Oprema se sastoji od satelitske antene i modema, koje korisnik može instalirati sam ili uz pomoć ovlaštenih instalatera Intersat Telecoma koji su prošli Eutelsatovu stručnu obuku.

Intersat Telecom u Hrvatskoj nudi uslugu tooway™ za samo 149,99 kn mjesečno za početni paket od 8 GB podataka. Paketi omogućuju mjesečni promet i do 100 Gb, bez ograničenja količine podataka između ponoći i šest sati ujutro.

Jo Kempen, voditeljica odnosa s javnošću Hrvatske pošte je istaknula: “Naši su poštanski uredi rasprostranjeni diljem zemlje. Stoga nam je neizmjerno drago što je vrijednost i rasprostranjenost naše maloprodajne mreže prepoznata od strane naših partnera. To je veliki dodatak svim postojećim uslugama koje trenutno pruža Hrvatska Pošta.

Anastasios Nikoyiannis, regionalni direktor Eutelsat Broadbanda za Grčku i Balkan, izjavio je sljedeće: „Usluga tooway™ promijenit će trenutačnu situaciju u pogledu raspoloživosti širokopojasnog interneta u Hrvatskoj, budući da će od sada domaćinstva u svim dijelovima Hrvatske moći imati pristup internetu. U suradnji s Hrvatskom poštom i Intersat Telecomom, ovo ćemo rješenje približiti korisnicima koji žele premostiti digitalni jaz.”

Andrija Jovicevic - Sat-Multimedia portal i Anastasios Nikoyannis Regional Area Manager for Broadband
Andrija Jovicevic – Sat-Multimedia portal i Anastasios Nikoyannis Regional Area Manager for Broadband

Marko Janković, direktor Intersat Telecoma ovom prigodom je izjavio: „Rasprostranjenost maloprodajne mreže i ugled Hrvatske pošte te vrhunska Eutelova rješenja širokopojasnog pristupa u kombinaciji s našim stručnim znanjem predstavljaju kvalitetno i prihvatljivo rješenje za hrvatske građane.”

Usluga Tooway™ pruža se putem Eutelovog satelita KA-SAT, prvog satelita nove generacije izrazito visokog kapaciteta. Njegov revolucionarni dizajn korisnicima širom Europe i na području Mediterana omogućuje korištenje usluge pristupa internetu velike brzine neovisno o tome gdje se nalaze.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Xiaomi prvi po prodaji telefona u Evropi

Istraživanje koje je sprovela kompanija Strategy Analytics,polazuje da je kineska kompanija Xiaomi preuzela  lidersku poziciju …