23 siječnja, 2022 3:53 am

Eutelsat govori da je porast FTA HD kanala na 7/8° West

– Više od 40% FTA HD kanala u godinu dana
– HD dinamičan trend nadilazi zemlje zaljeva da dođu do drugih regija, posebice Levanta i sjeverne Afrike

U CABSAT-u danas, satelitski operater Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavio je nove podatke o TV kanalima koji emitiraju na svojoj satelitskoj poziciji  7/8 ° zapadno video.
Atraktivna satelitska pozicija na 7/8 ° zapadnog dijela regije potaknuta je rastom sadržaja visoke rezolucije koji se sada emitira na 187 kanala na ovom položaju. Jedna vidljiva promjena može se primijetiti kada se radi o FTA kanalima koji sada emitiraju više od 110 HD kanala, što je porast od 44% u razdoblju od siječnja 2017. do siječnja 2018. godine. Ovo ubrzanje, koje se uglavnom odnosi na zemlje zaljeva, sada se primjenjuje na cijelu regiju, osobito Levantinskih i sjeverno Afričkih zemalja.
Penetracija gledanja HD kanala u porastu
Prema najnovijem Eutelsatovom izvješću o televizijskom opservatoriju koji se odnosi na Alžir, Egipat, Maroko i Saudijsku Arabiju, domovi opremljeni HD opremom za gledanje satelitske televizije na 7/8 ° zapadnom susjedstvu sada dosežu 20,6 milijuna (66% TV kuća), od 10,7 milijuna u 2016. godini.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …