23 siječnja, 2022 4:31 am

Eutelsat 8 West B uspješno lansiran

Eutelsat lunch

Veći izbor za više od 52 milijuna televizijskih kuća u Bliskom istoku i Sjevernoj Africi

Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) je objavila da je EUTELSAT 8 West B satelit je uspješno lansiran u orbitu pomoću rakete Ariane 5 20. kolovoza u 20.34 UTC (17.34 u Kourou).  Djelomična implementacija solarnih panela satelita na 5,8 tona je završena u roku od četiri sata od odvajanja.  Ovaj manevar će uslijediti u narednim pet dana po tri otpuštanja iz satelita Apogee motora završiti uspon na geostacionarnoj orbiti, kao i punu implementaciju solarnih panela i antena.  Nakon što je cijeli niz testova performansi će EUTELSAT 8 West B prenijeti na 7. / 8 ° Zapad, gdje će ući potpunu komercijalnu uslugu početkom listopada.
Govoreći iz Kourou, Emmanuel Macron, Francuski ministar za ekonomske, industrijske i Digital poslova, rekao je: “Ovaj novi uspjeh je najbolji dokaz izvrsnosti Francuske i Europske svemirske industrije: ovo je 38. satelit pridružiti flotu Eutelsat je Francuski prvak i vodeći europski satelit operatera. Sagradio Thales Alenia Space, što označava novi lansirati uspjeh na Ariane 5 raketa iz Francuske Gvajane.

Također govoreći iz Kourou, Michel Azibert, zamjenik glavnog direktora i glavni Commercial & Development direktor Eutelsat, rekao je: “Predstavljanje EUTELSAT 8 West B otvara novo poglavlje u priči rasta vodećih četvrti na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi zauzima Eutelsat i Nilesat satelita. Kroz stalni ulaganje u satelita visokih performansi i najbrže rastućih publici u regiji stekli smo povjerenje tržišta vodećih medijskih skupina i pružatelja usluga koji izgledaju 7/8 ° West ubrzati njihov rast. EUTELSAT 8 West B oprema nas da zadovolji potražnju za emitiranje više digitalni i High Definition sadržaj na više od 250 milijuna gledatelja i daje nam više pokrivenost mogućnosti, omogućujući RTV ciljati svoju publiku. Ove značajke potvrđuju uspjeh 100% u prodaji kapaciteta spojen na otiske posluživanje Velika regija protezala od Maroka do zaljeva.

Michel Azibert dodao: “Kao što je 30. satelit lansiran za Eutelsat strane Arianespace i 25. izgradio Thales Alenia Space, EUTELSAT 8 West B također dodatno cementa naše odnose s vodećih europskih svemirskih tvrtki.  Tijekom više od 30 godina suradnje smo zajedno podigli bar izvedbe u prostoru i dalje postavlja nove standarde. ”

Hosting Ku-band i C-band nosivosti

EUTELSAT 8 West B je opremljen s 40 fizičkih Ku-band transpondera * dizajnirane prvenstveno služiti Direct-to-Home TV tržišta u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku kako bi se povećao kapacitet i-orbiti sigurnosti na premije 7/8 ° zapadno Video susjedstvu ,  Također će uvesti C-band misiju, sa 10 fizičkih transpondera * spojenih otisaka pokrivaju afričkog kontinenta i dosežu zapad u Južnu Ameriku.

* 42 x 36 MHz-ekvivalent Ku-band transpondera i 20 x 36 MHz-ekvivalent C-band transpondera

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …