siječanj 25, 2020 8:56 am
Početna / IT news / Ericsson: 1 milijun novih korisnika mobilnog interneta dnevno

Ericsson: 1 milijun novih korisnika mobilnog interneta dnevno

Ericsson predviđa nastavak brzog rasta mobilnog interneta, budući da globalni mobilni podatkovni promet povećava do osam puta više od trenutne razine do 2022. godine.

Korištenje pametnih telefona i lak pristup mobilnim internetskim uslugama čine glavni dio internet prometa. Ericsson analizira “pametni telefon mobilni podatkovni promet” unutar “mobilnog podatkovnog prometa” kako bi ilustrirao taj trend jasnije. Do kraja 2022. ukupni promet mobilnih podataka sa pametnim telefonima povećat će  se za 9 puta, dosegnuvši 66 ExaByts mjesečno.

Niklas Heuveldop, glavni direktor strategije i voditeljica tehnologije i poslovanje u razvoju, Ericsson, kaže: “Na temelju mjerenja napravljenih u stotinama mobilnih mreža podaci iz izvješća o mobilnosti Ericssona uistinu ilustriraju ogroman temeljni rast u industriji. Pretplate na 4G povećavaju se brže nego ikad, približavanje Voice over LTE-a ubrzava i rast prometa dosiže razine koje nismo vidjeli od 2013.

“Osobito sam uzbuđen što vidim glavne korake industrije za napredak evolucije mreže, uključujući i odobrenje ne-samostalnog novog radija 5G (NR) koji će omogućiti implementaciju ranih 5G. Prema našim predviđanjima, predviđamo da će to dovesti do više od pola milijarde 5G pretplata i pokrivenost stanovništva od 15 posto do 2022. ” Na trendove u industriji, izvješće o mobilnosti sadrži članke o Internetu za sve, masivnu pokrivenost internetskim prikazima u gradovima i daljinsko upravljanje vozilima s 5G.

Godine 2018. LTE (4G) pretvara GSM kao najveću pristupnu tehnologiju prema broju pretplata. Brzina kojom je ova tehnologija izvedena i usvojena je bez presedana. Potrošilo se samo pet godina da LTE pokriva 2,5 milijardi ljudi, u usporedbi s osam godina za WCDMA / HSPA ili 3G. Samo u prvom tromjesečju ove godine dodano je 250 milijuna novih LTE pretplata.

Iako se LTE unosi zahvaljujući potražnji za poboljšanim korisničkim iskustvom i bržim mrežama, implementacija 5G će također biti potaknuta potrebom za poboljšanim mobilnim širokopojasnim mogućnostima, kao i industrijskim rješenjima za učinkovitost i automatizaciju. 5G će biti jedna mreža koja podržava raznolikost  uporabe. Očekuje se da će više od pola milijarde pretplata za 5G biti aktivirano do 2022. godine, bez veza s internetskim vezama. Očekuje se da će 5G pokriti oko 15 posto svjetske populacije.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Samsung predstavio nove Galaxy A51 i A71 uređaje

Andrija Jovićević Četiri kamere, Infinity-O zaslon i dugotrajna baterija Tvrtka Samsung Electronics predstavila je Galaxy …