kolovoz 6, 2020 6:22 pm

Epson preuzima tvrtku Robustelli, talijanskog proizvođača pisača za tekstil

Epson_Monna Lisa

Pripadnica skupine Epson (“Epson”, TSE:6724), tvrtka Epson Italia S.p.A. postigla je dogovor s obitelji Robustelli o kupovini sto postotnog udjela u tvrtki Fratelli Robustelli S.r.l. (“Robustelli”), vodećoj u industriji ispisa na tekstil. Cilj je ovog dogovora iskorištenje sinergije te daljnje povećanje dodatne vrijednosti za korisnike povećanjem opsega već dokazane suradnje dviju tvrtki u sektoru digitalnog ispisa na tekstil.

Ulaskom u skupinu Epson tvrtka Robustelli moći će iskoristiti proizvodne potencijale za ponudu digitalnih pisača za tekstil većem broju korisnika širom svijeta. Epson će pak uz pomoć Robustellijeve ekspertize ubrzati razvoj digitalnih pisača za tekstil, proširiti gamu proizvoda i tako izaći ususret potrebama korisnika. Dvije tvrtke će udružiti aktivnosti istraživanja i razvoja (R&D) kako bi mogle ostvariti zadane ciljeve.

Očekuje se da će svjetsko tržište digitalnog ispisa na tekstil ostvarivati prosječni godišnji porast od oko 25 posto1. Kako bi mogao pratiti očekivanu povećanu potražnju Epson će pored korištenja proizvodnih kapaciteta angažirati svoju svjetsku mrežu prodaje i servisiranja kako bi omogućio dostavu pisača Monna Lisa2 u više zemalja u svim dijelovima svijeta.

Epson_MG_2482_SHAKE+HANDSOperativni direktor Epsonova odjela za operacije u profesionalnom ispisu Sunao Murata preuzeti će dužnost predsjednika tvrtke Robustelli. „Riječ je o značajnom događaju za skupinu Epson“, komentirao je Murata. „Kako raste tržište visoko kvalitetnog ispisa na tekstil tako će formalizacija Epsonovog odnosa s tvrtkom Robustelli omogućiti ispunjenje potreba rastućeg broja naših korisnika koji žele iskoristiti prednosti naprednih digitalnih rješenja kako bi proširili vlastito poslovanje. Tijesno ćemo surađivati s kolegama u Robustelliju kako bismo podigli Monna Lisu na novu razinu i ostali vodeća tvrtka u segmentu“, dodao je.

Tvrtka Robustelli bazirana je u Comu u Italiji, europskom središtu ispisa na tekstil i specijalizirana je za razvoj, proizvodnju i prodaju digitalnih inkjet pisača za tekstil poput serije Monna Lisa, čiji je razvoj započeo 2003. Ta je serija stekla reputaciju zbog mogućnosti produkcije besprijekornih gradacija i reprodukcije boja zbog čega je cijene njeni korisnici.

  1. Prosječna godišnja stopa porasta do 2019. (izvor: WTiN Intelligence)
  2. Monna Lisa je tržna marka tvrtke Robustelli.

O tvrtki Robustelli

Službeno ime Fratelli Robustelli S.r.l.
Sjedište Via Firenze 3, Villa Guardia (CO), Italy
Predsjednik Giuseppe Robustelli
Osnovana 1972.
Prihod 12.060.000 eura*
Kapital 90.000 eura*
Zaposlenih 25*
Poslovanje ·           Razvoj, proizvodnja i prodaja inkjet pisača za tekstil Monna Lisa

·           Istraživanje i razvoj tehnologije digitalnog ispisa na tekstil

* 31. prosinca 2015.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Spotify stigao u Srbiju,dostupan je besplatno!

Svetski brend Spotify je stigao u Srbiju i doneo cenu pretplate, koju nema niko, uključujući …