svibanj 31, 2020 5:26 am

Dvostruko slavlje za Eurosport na dodijeli TV Sports awards

eurosport-tvawards
Eurosport je na TV Sports Awards 2016 (televizijska nagrada za područje sporta) proglašen za najbolju sportsku televiziju (Best Sports Broadcaster) te mu je dodijeljena nagrada Best TV Football Rights Deal (za najbolji ugovor o pravima na prijenos nogometa), što potvrđuje da je struka prepoznala nastavak transformacije Eurosporta i usmjerenost na vrhunski program s ekskluzivnim i lokaliziranim sadržajima.
TV Sports Awards svake godine odaje priznanje za izvrsnost najboljim sportskim medijima,  a svečanoj dodjeli prisustvuju predstavnici najistaknutijih organizacija i lideri iz sportsko-medijske industrije.
Nagrade su obilježile godinu rasta za Eurosport, koji sada okuplja 229 milijuna pretplatnika u 93 zemlje. Revitaliziran identitet brenda koji poziva navijače da “zapale svoju strast”, pomogao je da se Eurosport približi publici više no ikada.
Bundesliga
The Best Football TV Rights Deal, nagrada je za ugovor Eurosporta i DFL-a iz lipnja 2016., kojim su po prvi put u Njemačkoj osigurana ekskluzivna prava za prijenos Bundeslige na Eurosportovim platformama. Četverogodišnji ugovor osigurava ekskluzivni prijenos 40 utakmica po sezoni počevši od 2017/2018.
Eurosport je prošle godine osvojio nagradu The Best TV Rights Deal, pošto je Discovery Communications osigurao ekskluzivna prava za prijenos OI u Europi od 2018.
Dom Grand Slam tenisa
U kolovozu 2016. Eurosport je ojačao svoj status Doma Grand Slam tenisa, dogovorom  za prijenos Wimbledona u 16 novih zemalja. Eurosport će tako od 2107.  u 25 europskih zemalja prenositi sva četiri Grand Slam turnira: Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon i US Open. Ovo je značajno  proširenje prava, obzirom da Eurosport do 2014. nije imao prava za prijenos Wimbledona.
Povezivanje s velikanima sporta
Prošlog je tjedna Eurosport objavio da Tina Maze, dvostruka olimpijska pobjednica, postaje zaštitno lice za zimsku sezonu i prijenos zimskih OI. Maze će biti glavna stručna komentatorica, a cijeli tim čine trostruki osvajač zlatne medalje, biatlonac Michael Greis i legenda skijaških skokova Adam Malysz.
Tu je i nova serija s Lindsey Vonn, najuspješnijom spustašicom svih vremena, koje će navijačima omogućiti ekskluzivan pristup legendarnoj skijašici kao nikada do sad. Serija Chasing History (“Lov na povijest”) s emitiranjem počinje u veljači 2017. i pratit će Lindsey Vonn dok pokušava ostvariti svoj san i srušiti rekord u broju pobjeda u utrkama svjetskog kupa. Ujedno, ova serija predstavlja jedan od ključnih dijelova u pripremama Eurosporta za prijenos zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu 2018.
Ljetos je Eurosport srušio svoj rekord na digitalnim medijima i društvenim mrežama. Eric Cantona je za vrijeme Eura 2016 bio “Povjerenik za nogomet” (The Commissioner of Football) na Eurosportu. Šest kratkih epizoda pogledalo je više od 30 milijuna ljudi, a četvrta epizoda, s „Kraljem Ericom“ koji se kandidirao za izbornika Engleske, imala je 17.2 milijuna pregleda.
Dom biciklizma
Europsort je i Dom biciklizma, jer prenosi sve tri Grand Tour utrke. Inovacije su bile integralni dio Eurosportovih prijenosa u 2016., poput prvog 360° VR filma snimljenog za vrijeme biciklističke utrke. Eurosport je uključio milijune fanova na društvenim mrežama koristeći VR (virtualna stvarnost) video materijale  u pojašnjavanju kompleksnosti biciklizma.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ERT World i RIK Sat prešli na Hellas Sat 4 (39°E)

Na poziciji 39 ° E, gde su smešteni grčki telekomunikacijski sateliti Hellas Sat 3 i …