19 svibnja, 2024 2:23 pm

Dellove noveusluge potiču oblak

dell-company-logo-001

Dellove nove financijske usluge potiču tvrtke da iskoriste računalstvo u hibridnom oblaku

Dell je predstavio nova rješenja za plaćanja kako bi ubrzao usvajanje računalstva u oblaku. Ovaj skup financijskih rješenja osmišljen je kao odgovor na potrebe korisnika, neovisno o njihovom opsegu korištenja računalstva u oblaku, bilo da se radi o privatnom, poslovnom ili upravljačkom korištenju oblaka.

“Samo Dell može ponuditi globalni program i stručnost svojim korisnicima, neovisno o tome gdje se nalaze, a sada omogućujemo i fleksibilne načine plaćanja, rješenja u oblaku te druge usluge kako bi hibridni oblak postao realnost u poslovanju“, rekao je Jim Ganthier, potpredsjednik te glavni direktor za projektirana rješenja i oblak u Dellu. „Pokazalo se da većina korisnika koristi oblak kao ultimativno rješenje za kontrolu IT troškova, pri čemu dobivaju fleksibilnost i agilnost, ali i usluge koje odgovaraju zahtjevima njihovog poslovanja.“

Sveobuhvatna rješenja plaćanja u oblaku iz Dellovih financijskih usluga

Dell Financial Services predstavio je Ready Payment rješenja, osmišljena da korisnicima omoguće korištenje rješenja u oblaku. Dell će osigurati tri nove opcije plaćanja svojim korisnicima i partnerima sukladno rastu portfelja rješenja u oblaku.

  • Pay As You Grow omogućuje korisnicima da implementiraju svu buduću opremu već danas, s mogućnošću povećanja plaćanja sukladno rastu njihovog poslovanja. Također, omogućeno im je da tijekom prve godine plaćaju najmanje.
  • Provision and Pay omogućuje korisnicima da razvijaju svoja tehnološka rješenja tijekom vremena. Plaćanje se odgađa dok njihova oprema nije implementirana.
  • Scale on Demand omogućuje korisnicima da plaćaju za rješenja u oblaku dok ih koriste, s plaćanjem utemeljenim na stvarnom korištenju.

Novo istraživanje pokazuje trend prema ponovnoj uspostavi oblaka te važnosti hibridnih mogućnosti

Očekivanja korisnika vezana uz vrijednost integriranja javnog oblaka u njihove IT strategije uključuju brzo i jednostavno skaliranje te niska inicijalna kapitalna ulaganja. Nova istraživanja pokazuju da usvajanje privatnog rješenja u oblaku pomaže tvrtkama da smanje potrošnju skupljih javnih usluga u oblaku, posebno za svakodnevno upravljanje ključnim poslovnim aplikacijama i rješenjima.

Prema anketi koju je Dell nedavno proveo među donositeljima odluka u IT sektorima širom svijeta[i], 9 od 10 stručnjaka smatra kako je strategija rješenja u hibridnom oblaku važna za postizanje Future-Ready Enterprise. Također, anketa otkriva da će donositelji odluka dvostruko češće odabrati hibridni oblak od pojedinačnih rješenja koja koriste on-site podatkovne centre, te opcije privatnog ili javnog oblaka. Čak 78 posto donositelja odluka širom svijeta planira povlačenje aplikacija iz javnog u privatni oblak. Dell ovaj trend naziva public cloud repatriation.

Tvrtke vraćaju podatke i radna opterećenja zbog smanjenja troškova, sigurnosti i usporedbe kompleksnosti javnog i miksa privatnog i upravljanog servisa u oblaku sa velikim javnim clud mogućnostima.

Istraživanje Forrester Consultinga iz srpnja 2015. godine, pod nazivom The Total Economic Impacttm of Private Cloud – Cost Savings and Business Benefits Enabled by Private Cloud[ii], potvrđuje da ulaganje u privatna rješenja u oblaku imaju mnoge prednosti:

  • S privatnom uslugom, IT tim može pružiti bolju podršku postojećim aplikacijama te pružiti agilnost potrebnu za inovacije. Privatni oblak pomaže u smanjenju troškova i potencijalno rizičnog “shadow IT-ja” kroz nekontrolirano korištenje javne usluge u oblaku.
  • Za mnoge aplikacije, privatno rješenje u oblaku dugoročno može biti troškovno učinkovitiji model u usporedbi s korištenjem samo javnih usluga u oblaku.
  • Ulaganje u privatni oblak omogućava bolje iskorištavanje sredstava, smanjujući troškove za nabavom virtualnih mašina i aplikacija. Ova veća stopa iskoristivosti sprječava inače skupi rast pomažući organizacijama da izvuku najviše što mogu od svoje fizičke imovine.
  • Sistem administratori postaju učinkovitiji i mogu učinkovitije pružati podršku s resursima kroz duže vrijeme, omogućavajući tvrtkama zadržavanje IT stručnjaka.

Zamah Dellovih investicija i rješenja za oblak

Dell ima dugu povijest pronalaženja rješenja osmišljenih za određena opterećenja poslovnih podatkovnih centara i korisnika kako bi odgovorio na zahtjeve i trendove industrije. Dellov zamah u razvoju rješenja u oblaku – od 9 milijardi slika u Dell Cloud Clinical Arhivi do globalnog vodstva u infrastrukturi oblaka – uključuje ulaganja u inovativna rješenja u oblaku u 2105. godini, koja će uključivati jednostavnije upravljanje oblakom, kao i predstavljanje novih mogućnosti.

Dellovo posljednje izdanje Dell Cloud Managera (DCM) primjer je predanosti kompanije pomaganju klijentima da bolje upravljaju svojim hibridnim cloud okruženjima te iskoriste investicije u oblak kao stratešku prednost.

[i]Istraživanje: Penn, Shoen, Berland Research online anketa; 1.050 ispitanika

[ii] “The Total Economic Impact of Private Cloud – Cost Savings and Business Benefits Enabled by Private Cloud”, S. Musto, Forrester Research, Inc. June 2015.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …