travanj 2, 2020 9:02 am

Copyright skandal drma Španjolskom TV industrijom

Niz vodećih Španjolskih broadcastera uhvaćen je u skandalu koji uključuje lažnu zbirku naknada za autorska prava. El Pais izvještava da su uključene strane uključuju glazbene izdavače, TV postaje i Spanish Society of Authors and Publishers (SGAE).
Skandal, nazvan ‘The Wheel’, uključivao je stvaranje pjesama “niske kvalitete” ili “lagano dodirivanje” postojećih koje više ne stvaraju naknade za autorska prava. Održan je od 2006. do 2011. godine, a prema sudskom nalogu je generiralo 100 milijuna eura za neke televizijske kuće i članove SGAE-a, pri čemu je polovica ukupnog iznosa imala pola.

Tvrdi se da je nacionalna javna televizija RTVE bila svjesna “The Wheel”, dok su Mediaset i Atresmedia, dvije vodeće poslovne mreže u zemlji, branile tu temu jer im je dopušteno da nadoknadi dio od 3,75 posto bruto godišnjeg dohotka koji oni plaćaju u SGAE.

Policija je tražila informacije od TVE,Telemadrid, Euskal Irrati Telebista, Castilla-La Mancha Television, Radiotelevision Canaria, Television from Aragón, TPA, Principality of Asturias, Murcia 7RM, Andalusian RTVA and Balearic IB3, zajedno sa Atresmedia i Mediaset.

Pitamo se kakva je situacija kod naših velikih operatera i autorskim pravima=

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Olimpijske igre odgođene za 2021

Andrija Jovićević Olimpijske igre ipak odgođene za 2021. Jedino o sportu šro se pričalo zadnjih …