4 lipnja, 2023 3:32 am

Canon u ponudi sa novim objekivima

Canona CJ14ex4.3B

Uredio: Andrija Jovićević

Canon Europe je predstavio srednji objektiv s kućištem u obliku kutije telefoto raspona UJ66x9B i tri televizijska objektiva ENG/EFP CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B i CJ14ex4.3B. Predstavljeni pod posve novom kategorijom objektiva UHDgc, ti modeli nude lak rad uz istovremeno zadržavanje visokih standarda konstrukcije objektiva.

CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B i CJ14ex4.3B 

Canona CJ18ex7.6B

Utemeljeni na Canonovoj iznimnoj tehnologiji dizajna optičkih komponenti, objektivi CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B i CJ14ex4.3B nude 4K razlučivost od središta do rubova zaslona. Poseban premaz i unutrašnjost valjaka objektiva, namijenjeni smanjenju refleksije, ghostinga i flaringa, omogućuju snimatelju hvatanje slike uz visoku razinu tona. Zahvaljujući optimiziranom rasporedu fluorita i UD stakla, smanjena su kromatska odstupanja, a slika je jasnija. Dobiva se kvaliteta bez gubitka oštrine ili iskrivljenja boja oko ruba, što je nužno za snimanje i prijenos događanja kao što su sportska natjecanja ili koncerti, kad gledatelji žele obogaćeno iskustvo s puno detalja.

CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B i CJ14ex4.3B nalaze se u kompaktnim i laganim kućištima, pa nude snimateljima izvrsnu prenosivost, što je pak savršeno za snimanje dokumentaraca i stvaranje vijesti. Ergonomski dizajnirana ručka znači da objektivi lijepo leže u ruci, nudeći izvrstan osjećaj i minimalno naprezanje ramena.

 

UJ66x9B – vrhunski fokus i stabilnost

U izradi objektiva UJ66x9B korišteni su najkvalitetniji optički materijali da bi se postiglo povećanje od 66x sa žarišnim rasponom od 9 mm do 1200 mm[i]. Novi sustav plivajućeg unutrašnjeg fokusa jamči dodatna unaprjeđenja razlučivosti, nudeći vrhunsku 4K kvalitetu snimanja i emitiranja.

Novi objektiv nudi izvrsne mogućnosti rukovanja fokusom čak i u zahtjevnim situacijama kao što je, primjerice, praćenje igrača koji trči na terenu. Tu su stabilne performanse servouređaja (vrlo brzo zumiranje u 0,6 sekunde) od širokog kuta do telefoto kadra, što omogućuje snimatelju kvalitetno snimanje 4K sadržaja, npr. na brzom sportskom natjecanju. Prilikom snimanja u 4K razlučivosti čak i najmanje vibracije mogu utjecati na kvalitetu slike, ali zahvaljujući ugrađenoj stabilizaciji slike modela UJ66x9B, u objektiv su ugrađene servo tehnologije koje jamče 4K performanse za vrijeme snimanja u nestabilnim okruženjima, čak i tijekom pomicanja kamere.

Canona UJ66x9B

Glavne značajke objektiva UJ66x9B

  • svestrani 4K objektiv s kompletnim spektrom značajki
  • uz stabilizaciju slike, 4K snimke bez trešnje
  • impresivne optičke performanse
  • vrhunske mogućnosti rukovanja i pouzdanost
  • posve podržava virtualne sustave

Glavne značajke objektiva CJ24ex7.5B CJ18ex7.6B i CJ14ex4.3B

  • optičke performanse za 2/3-inčne 4K kamere
  • kompaktno i lagano kućite radi lake prenosivosti
  • napredni alati za korekciju slike
  • digitalna pogonska jedinica visokih performansi
  • izvanredan dizajn i ergonomija

[i] S ugrađenim 2x produžetkom.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Hisense predstavlja A85K OLED, UXKQ miniLED LCD i druge serije televizora

Uz globalnu liniju najavljenu u siječnju, Hisense je nedavno predstavio svoju ponudu za Europu za …