15 srpnja, 2024 10:55 pm

Canon predstavlja novi DSLR EOS 1300D

Canon EOS 1300D

Canon je predstavio novi EOS DSLR s početka ponude – EOS 1300D. Ovaj je model savršen za ulazak u svijet DSLR fotografije i uključuje Wi-Fi i dinamički NFC koji čini dijeljenje lakšim nego ikad prije, a tu je i cijeli niz poboljšanih značajki koje će vam pomoći u stvaranju impresivnih i kreativnih fotografija i filmova. S 18-megapikselnim senzorom i responzivnim rukovanjem EOS 1300D savršen je fotoaparat za snimanje slika posebnog izgleda i dojma koje se odmah mogu dijeliti.

Canon EOS 1300D topDa biste mogli snimati fotografije koje se izdvajaju iz mase, EOS 1300D ima Canonov procesor DIGIC 4+ i veliki 18-megapikselni senzor veličine APS-C koji omogućuje precizno snimanje detalja i mnoštvo boja u svakoj sceni. Ako želite snimiti scene u kojima se osobe i predmeti izdvajaju na mutnoj pozadini, mala dubina polja fotoaparata EOS 1300D omogućit će vam upravo to. Od krupnih planova prirode, portreta i panorama gradova, taj vam fotoaparat pomaže stvoriti originalne fotografije koje ćete htjeti dijeliti ma gdje se nalazili. S više od 80 EF objektiva i cijelog niza druge dodatne opreme ponuđene na izbor EOS 1300D doista je svestran DSLR koji nudi rezultate koje želite danas kao i fleksibilnost za budućnost.

DSLR fotografija može biti teška za početnike, no uz EOS 1300D čak i oni koji se u njoj okušavaju prvi put mogu snimiti predivne kvalitetne fotografije bez dodatne obrade. Pametni način rada za slaganje scene posve prepušta kontrolu fotoaparatu i odabire prave postavke ili pak jednim okretom brojčanika za izbor načina rada možete se odlučiti za način snimanja prilagođen različitim objektima, kao što je novi način snimanja hrane. Responzivno automatsko fokusiranje kroz tražilo osigurava da čak i objekti koji se kreću budu fokusirani, pomažući snimati akcijske scene u razlučivosti od tri sličice po sekundi. Da biste dobili zabavne, jedinstvene uratke možete na sliku primijeniti niz kreativnih filtara kao što su fotoaparat igračka ili riblje oko.

Kako će se vaše fotografske vještine usavršavati, tako ćete sve više koristiti poluautomatske ili posve ručne načine kontrole. Uz mogućnost odabira vlastitih kreativnih postavki, od otvora blende, brzine zatvarača i ISO vrijednosti između 100 i 6400 koji se može proširiti na ISO 12 800, fotoaparat omogućuje da snimite omiljene trenutke čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Da biste dobili snimke profesionalnog izgleda, možete zahvaljujući velikom senzoru sve pojedinosti snimiti u Full HD kvaliteti i snimati uz malu dubinu polja da biste svojim kućnim filmićima i videozapisima s odmora dodali kino-štih. Fotoaparat nudi iste ručne kontrole u načinu snimanja filmova kao za fotografije. U načinu rada za snimanje snimki zaslona videozapisa (Video Snapshot) možete snimiti i niz kratkih isječaka koji se mogu automatski spojiti u zanimljivu videosekvencu koja prikazuje sažetak vašeg dana.

 

EOS 1300D obuhvaća NFC i cijeli niz novih značajki vezanih uz povezivanje putem Wi-Fija koje će vam pomoći da pohranite i dijelite fotografije u pokretu. Pomoću NFC-a možete se jednostavno dodirom povezati s kompatibilnim pametnim uređajima sa sustavom Android i prenijeti fotografije ili pak daljinski snimati pomoću Canonove aplikacije Camera Connect. Apsolutni je prioritet osigurati da su sve vaše vrijedne uspomene sigurno pohranjene, pa ih s ugrađenim Wi-Fijem možete prenijeti izravno s fotoaparata[i] na cijeli niz servisa u oblaku, uključujući Canonov servis irista, i stvoriti internetske galerije spremne za dijeljenje s dragim osobama. EOS 1300D možete povezati i s uređajem Canon Connect Station CS100 da biste dobili jednostavne mogućnosti pohrane i dijeljenja fotografija.

 Canon EOS 1300D with flash

Najvažnije značajke fotoaparata EOS 1300D:

  • snimanje posebnih fotografija po kojima ćete se razlikovati od drugih
  • jednostavno povezivanje i dijeljenje slika sa svijetom
  • istraživanje vlastite kreativnosti kroz fotografije i filmove
  • samouvjereno snimanje i najsitnijih detalja

savršen za početak fotografskog putovanja s Canonom

[i] Moguć je prijenos izravno s fotoaparata putem Wi-Fi routera

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …