22 lipnja, 2024 5:30 am

Canon predstavlja legendarni objektiv za novu generaciju –

 

Andrija Jovićević

RF 85mm F1.2L USM       

Namijenjen sustavu EOS R, nosač RF redefinira mogućnosti fotografije i videografije, nudeći korisnicima alate za unaprjeđenje vještina i kreativno snimanje bez ograničenja. Objektiv RF 85mm F1.2L USM razvijen je u skladu s tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika te koristi napredne mogućnosti nosača RF za povećanje kvalitete slike i unaprjeđenje komunikacije između objektiva i tijela fotoaparata punog kadra bez zrcala.

Kratki 85-milimetarski telefoto objektiv nudi savršenu žarišnu duljinu za portrete i prikladnu perspektivu za lica.  RF 85mm F1.2L USM tek je drugi objektiv u Canonovoj ponudi, nakon modela EF 35mm f/1.4L II USM, koji koristi Canonovu jedinstvenu optičku tehnologiju BR koja učinkovito ispravlja kromatske osne otklone kakve nije moguće posve ispraviti kombinacijom tradicionalnih staklenih leća, pri čemu se unaprjeđuju razlučivost i oštrina. Asferični i UD elementi objektiva osiguravaju nevjerojatno visoku kvalitetu slike u svakom snimku i smanjuju otklon nudeći zadivljujuće optičke performanse.

RF 85MM F1.2L USM jedan je od Canonovih objektiva s najbržim automatskim fokusiranjem blende u ponudi fotoaparata punog kadra bez zrcala. U kombinaciji s kratkim telefoto duljinama i Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem, brza f/1.2 blenda stvara zadivljujuće plitko polje, bokeh i odvajanje pozadine. Blenda objektiva čini da objekt naizgled iskače iz slike, dok sustav blende s devet listova izoštrava objekt u odnosu na glatko zamućenu pozadinu, što je savršeno za portretnu fotografiju. Ultraširok otvor blende prenosi 50 % više svjetla od objektiva f/1.4 prilikom snimanja u uvjetima zahtjevnog osvjetljenja, sve do -6 EV (EOS R) i -5 EV (EOS RP), loveći atmosferu u svakom trenutku.

Koristeći isti USM motor prstenastog tipa kao i RF 50mm F1.2L USM, RF 85mm F1.2L USM osigurava da se oštar fokus pronalazi brzo i precizno, omogućujući praćenje objekata kad se kreću unutar kadra. U kombinaciji s novim mikroprocesorom koji koristi novi CPU i programsku podršku visokih performansi, objektiv upotrebljava mogućnosti prijenosa više podataka sustava EOS R, što rezultira bržim radom i automatskim fokusiranjem, omogućujući fotografu da uhvati trenutke koji traju djelić sekunde.

Canonove RF objektive sačinjava kontrolni prsten, na kojem se mogu programirati postavke TV, AV, ISO te podešavati ekspozicija i dodavati razina prilagodbe, što ga čini savršenim za fotografe vjenčanja koji moraju mijenjati postavke tako da savršeno odgovaraju spontanim trenutcima i prekrasno kadriranim snimkama. Objektiv je opremljen i prstenom za ručno fokusiranje u cijelom vremenskom rasponu, što pak omogućuje ručno fokusiranje okretanjem prstena bez potrebe za prijelazom u način rada MF. Objektiv RF 85mm F1.2L USM savršen je za snimanje na otvorenom ili na lokacijama jer koristi legendarnu zaštitu od vremenskih uvjeta linije L, što znači da je objektiv temeljito zabrtvljen.

Izvor: Canon


[1] Objektiv RF85mm F1.2 L USM postiže najviše optičke performanse (MTF) na najvećem otvoru blende od svih Canonovih 85-milimetarskih objektiva s automatskim fokusiranjem za fotoaparate s izmjenjivim objektivima (DSLR ili bezzrcalne). Stanje na dan 8. svibnja 2019., prema Canonovim vlastitim podacima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

FC Barcelona pokreće besplatnu OTT – Barca one

Fudbalski klub Barcelone će uskoro pokrenuti novu OTT uslugu,Barca One, kao opciju koja se plaća bez …