svibanj 31, 2020 12:05 pm

AUDEZE LCD-GX

Gejmerske slušalice audiofilske kvalitete

                                                                                                                          Darko Brlečić

 

Dobre slušalice su neophodne kako kod slušanja glazbe, tako i kod igranja igrica. Do sada je bilo teško pomiriti dvije različite strane. No, kako stvari stoje , pojedine kompanije su se odlučile na značajan iskorak u tom pogledu. Audeze je firma prvenstveno poznata po kvalitetnim hifi slušalicama, koja predstavlja prve jedinstvene audiofilske slušalice namijenjene za igranje igrica.

Audeze LCD-GX su prve audiofilske gejmerske slušalice čija bazna konstrukcija se oslanja na model Mobius, nagrađivani model s kojim je tvrtka krenula u gejmerske vode.

LCD-GX kombinira patentirane Fluxor magnete i ultra-tanke Uniforce dijafragme za pružanje iznimne kvalitete zvuka kao i  uranjanje u njega. Proizvođač navodi da su LCD Planar Magnetic jedinice dvostruko veće od onih u drugim modelima, u svrhu pružanja dublje zvučne slike, bolje rezoluciju i  bolje dubokotonsko područje, sve navedeno je pogodno ne samo za igranje, nego za kontrolu i monitoring zvuka.

Dizajniran za ozbiljnog igrača, LCD-GX je strogo analogan model, nema digitalne obrade zvuka, sve za pravog čistunca koji preferira najbolje moguće sonične performanse.

LCD-GX su otvorenog dizajna, pa time se dobiva šira i preciznija zvučna scena.

Model LCD-GX se ručno izrađujeu tvornici u Kaliforniji,svaki element proizvoda je pomno selektiran. Tako glavna nosiva konstrukcija se izrađuje od magnezija, dok jastučići za uši su napravljeni od memorijske pjene radi boljeg prijanjanja  kao i nosiva traka za glavu koja treba da smanjuje težinu i poveća udobnost za višesatno korištenje.

Nova jednostrana Fluxor magnetska struktura omogućuje visoku osjetljivost i nisku distorziju (100 dB / 1 mW @ 1Khz), što LCD-GX omogućuje rad s različitim uređajima. Da bi se  dobili najbolji rezultati iz slušalica, sugeriram da ih spojite s dobrim pojačalom i DAC-om.

LCD-GX posjeduje odvojivi kabel s ugrađenim usmjerenim mikrofonom s potiskivanjem šuma. Posebno dizajniran kabel mikrofona uključuje gumb za isključivanje zvuka i fleksibilnu ruku koja omogućuje prilagođeno pozicioniranje kako bi se osiguralo da svaki korisnik  pronađe kut koji najbolje odgovara za njega.

LCD-GX se isporučuje s 2 izmjenjiva kabela – kabelom za mikrofon i standardnim kabelom serije LCD (za one koji ne trebaju uvijek mikrofon). Kabl mikrofona završava s 1/8 ”TRRS 4 priključnim utikačem za uporabu s gotovo svim računalima.

Također tu je  dvostruki razdjelnik od 1/8 inča za odvojene ulaze za slušalice i mikrofon, te adapter za stereo uređaj.

Info:https://www.audeze.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Srbija dobija prvu virtuelnu prodavnicu

Prva virtuelna prodavnica na teritoriji Srbije otvoriće se u petak, 22. maja u 9:00h.To će …