30 svibnja, 2024 5:44 pm

ASML će isporučiti napredne alate za čipove u Kinu do kraja godine

 Nizozemski poluvodički div ASML potvrdio je u petak za China Daily da je od nizozemske vlade dobio licencu koja mu dopušta da ove godine u Kinu nastavi isporučivati određene vrhunske imerzione litografske sustave.

Komentari su došli nakon što su najnovije nizozemske mjere kontrole izvoza čipova stupile na snagu u petak. ASML je rekao: “Podnijeli smo zahtjev za izvozne dozvole za isporuku naših NXT: 2000i plus sustava. Nizozemska tijela za licenciranje izdala su licence koje su nam potrebne od 1. rujna kako bismo mogli nastaviti s isporukama NXT: 2000i i sljedećih sustava ove godine. ” “Prema novim pravilima kontrole izvoza, u mogućnosti smo isporučivati ove sustave do kraja godine.

Možemo ispuniti svoje ugovorne obveze prema našim kupcima”, rekao je ASML. “Kao što smo ranije naveli, ne očekujemo da će uredba o kontroli izvoza imati značajan utjecaj na naše financijske izglede za 2023. ili na naše dugoročne izglede.” Tvrtka je dodala: “Naši kupci upoznati su s propisima o kontroli izvoza pa znaju da od 1. siječnja 2024. nije vjerojatno da ćemo dobiti izvozne dozvole za ove sustave za isporuku domaćim kineskim kupcima.” Glasnogovornica kineskog ministarstva trgovine Shu Jueting izjavila je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak da se Kina nada da će sve strane, uključujući Nizozemsku, zastupati objektivan i pošten stav te poštivati duh ugovora i međunarodnih pravila. Kineska vlada održava komunikaciju i razmjenu s relevantnim zemljama u području kontrole izvoza i Kina se nada da će sve strane, uključujući Nizozemsku, zaštititi legitimna prava i interese poduzeća, rekao je Shu.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Dva američka glasovna glumca tužila su startup Lovo jer su njihovi glasovi korišteni za treniranje umjetne inteligencije

  New York Times- dvoje američkih glasovnih glumaca, Paul Skye Lehrman i Linnea Sage, nedavno …