13 lipnja, 2024 11:26 pm

Appleov AirPower bežični punjač možda neć raditi s drugim uređajima

Apple je tijekom ovog događaja iPhonea ranije ovog tjedna otkrio da će ove godine kasnije izdati bežični dodatak za punjenje pod nazivom AirPower. U osnovi je velika bežična ploča za punjenje koja istodobno može puniti više uređaja Apple. Iako će podržavati standard bežičnog punjenja Qi, on možda neće raditi s drugim uređajima.
Apple je tijekom prezentacije pokazao kako se AirPower dodatak može koristiti za punjenje iPhone 8, Apple Watch Series 3 i AirPods sve u isto vrijeme. Novi iPhone, slučaj AirPods i Apple gledajte sve podršku za Qi bežično punjenje.
Većina Qi bežičnih punjača na tržištu sada samo dopušta da jedan uređaj puni jedna bazna stanica. Teoretski, mogu koristiti svoj bežični punjač Galaxy S8 za punjenje iPhone 8.
Ostaje da se vidi da li će Apple dopustiti da se AirPower bežični dodatak za punjenje koristi za punjenje drugih Qi-omogućenih uređaja, uključujući pametne telefone od svojih konkurenata Samsung i LG.
Apple je član Wireless Power Consortium-a koji je spomenuo da će Appleovo usvajanje Qi standarda otvoriti put do “sveprisutnog pristupa bežičnom punjenju”.
Unatoč tomu, još nema jasnoće o ovom pitanju od same Apple, pa kako bismo sigurno saznali, morat ćemo pričekati dok se dodatak za punjenje AirPower ne pojavi kasnije ove godine.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …