18 lipnja, 2024 3:36 am

Apple iPhone 6s ne „prisluškuje“ svoje vlasnike

Autor: Nino Krstačić

iphone

Ponosni vlasnici Apple iPhone 6 modela, poglavito oni koji su se postavili za predbilježbu aktualnog iPhone 6s, našli su se u velikoj nedoumici. Prisjetite se prošlogodišnjih navoda kada se u jednom dijelu godine podigla velika prašina oko toga kako glasovna asistentica Siri, između ostalog prisluškuje korisnike Apple iPhone pametnih telefona.

Sada se ponovno ta ista prašina podigla, odnosno slična jer je ovog puta riječ o aktualnom iPhone 6s modelu pametnog telefona. Odnosno o navodima pojedinih ljubitelja Apple hardvera koji sasvim neutemeljeno kazuju kako Apple iPhone 6s ponovno prisluškuje. Prema njihovim riječima „prisluškivanje“ se odvija putem kamere te ugrađenog mikrofona za komunikaciju a u svemu tome „velikodušno“ pomaže i Siri.

Apple ove navode nije htio prepustiti slučaju te daljnjem neosnovanom širenju te se odmah i oglasio. Prema riječima Applea kamera na iPhone 6s pametnom telefonu „zabilježi“ okolinu tri sekunde prije i tri sekunde nakon okidanja fotografije. No ona to ne pohrani u memoriju telefona, već se ista značajka koristi za što kvalitetniju reprodukciju fotografije, odnosno okolnih elemenata, neposredno prije samog fotografiranja.

Što se tiče glasovne asistentice Siri, Apple navodi kako ista samo „razumije“ zadane riječi, no ne i cijeli govor koji korisnik koristi, dokle je Siri u funkciji. Isti slučaj pokrepljuju time što za korištenje Siri glasovne asistentice potrebno je izreći „Ok Siri“, dok ostali pokušaji poput „Siri“, „Up Siri“ te slični neće biti baš od velike pomoći.

„Ok Siri“ važi isključivo za korištenje na Apple iPhone 6s, dok na ostalim inačicama Apple iPhone pametnog telefona, za njezino pokretanje i dalje je potrebno držati tipku „Home“ ili pak držati tipku koja se nalazi na pripadajućim slušalicama. Stoga ovi navodi uplašenih korisnika, nisu točni te nisu niti na jedan način utemeljeni protiv poslovanja te donošenja značajki na Apple proizvode.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …