29 svibnja, 2024 11:21 pm

Apple A10 chipset na prvoj fotografiji

Autor: Nino Krstačić

rr3

Danas se Internetom proširila fotografija (donosimo u nastavku) na kojoj se jasno vidi nadolazeći Apple A10 chipset. Riječ je o nasljedniku aktualnog A9 modela koji se nalazi u iPhone 6 inačici (te njegovim izvedenicama). No i u pojedinim iPad tabletima. Ono što možemo za sada reći o Apple A10 chipsetu jest to kako će isti donositi sa sobom 3GB RAM-a, dok je aktualni A9 model za sada na 2GB radne memorije. K tome nadodajmo i to kako će jezgre i dalje ostati pri dvije, no ovoga puta s nešto povećanim radnim taktom.

a10

Radni takt A10 chipseta iznositi će 2,37GHz, što je kod A9 postavljeno pri 1,84GHz. Od prije se zna kako će Apple A10 cipset biti kompatibilan s iOS 10 mobilnom platformom te će doći u iPhone 7 (4,7“) i iPhone 7 Plus (5,5“) modelima. Čije će predstavljanje Američki Apple organizirati 12, rujna.


Vezani članci:

iOS 10 donosi “skrivanje” aplikacija?

Apple iPhone 7 pri 4K video-zapisu

FCC podržava razvoj 5G tehnologije

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Dva američka glasovna glumca tužila su startup Lovo jer su njihovi glasovi korišteni za treniranje umjetne inteligencije

  New York Times- dvoje američkih glasovnih glumaca, Paul Skye Lehrman i Linnea Sage, nedavno …