30 travnja, 2024 4:53 am

Dropbox promijenio logo

Autor: Nino Krstačić

d2

Korištenje Dropboxa danas je slobodni smo reći ravnopravan kao i korištenje Google Drive usluge. Usluge pohrane podataka u „oblak“ Dropbox, svojim mogućnostima, lakoćom korištenja ulijeva korisniku neki dojam sigurnosti, jednostavnosti te nadasve fluidnosti pri radu.

Upravo taj Dropbox promijenio je svoj logotip a jeste li vi to i primijetili? Od sada je „Dropbox“ logo mnogo tanji, odnosno rubovi su nekako zaobljeniji te prilagođeni Material dizajnu kao što se to nedavno zbilo i sa konkurentskim Googleom. Osim zaobljenosti novi Dropbox logo osim pripadajuće zaobljenosti od sada je i u svjetlijoj plavoj boji no inače. Dropbox logo koji je bio prije aktivan nije posjedovao zaobljenosti odnosno bio je napravljen na onaj „stariji“ način koji danas već postepeno gubi na značaju.

Dok će ovaj mnogo intuitivniji i dizajnerski prihvaćeniji biti mnogo više značajniji kod samih korisnika Dropbox Cloud usluge. Novi Dropbox logo prvi je puta prikazan u YouTube video zapisu 13. listopada (istog donosimo u nastavku). Očekuje se nakon implementacije logoa na Desktop inačici, implementacija iste na mobilne platforme (Android, iOS, Windows Phone-Windows Mobile).

https://www.youtube.com/watch?v=84gwtx6Dvhg

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije

  Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije: ograničavanje širenja lažnih informacija, propuštanje …