30 travnja, 2024 5:15 pm

AzTV prelazi na HD emitiranje na 46E

AzTV prelazi na  HD emitiranje na 46E Aztv

Azerbejdžanska državna televizija (AzTV)prelazi na televiziju visoke rezolucije (HDTV). Predsednik Ilham Aliyev je 2019. godine izdao ukaz o izdvajanju sredstava iz investicionog fonda za modernizaciju azerbejdžanske televizije.Na osnovu ove uredbe, 65-godišnja televizija započinje s emitiranjem u HD formatu u bliskoj budućnosti.AzTV HD, Idman TV HD i Medeniyyet TV HD uskoro započinju slobodno emitiranje ( FTA ) sa satelita Azerspace 1 (46°E ).

AztV je zajedno sa kompanijom za integraciju  dizajnirao je televiziju . Pored pripreme studija za emitovanje u novom formatu, održana je i obuka za zaposlene na televiziji. Izgrađena je i infrastruktura za pretvaranje celog TV centra u HD rezoluciju.Trenutno su nacionalni televizijski kanal AzTV, sportski Idman TV i kulturni Medeniyyet TV dostupni samo u SD rezoluciji sa satelita Azerspace 1 (46 °E) u snopu Srednje Azije na fr .11,175 /H,SR 27500,FEC 5/6 ,DVB-S /QPSK.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …