30 travnja, 2024 8:50 am

Sony predstavio 4K projektor za kućno kino VPL-VW550ES 4K SXRD

Sony VPL-VW550ES 4K SXRD

Novi Sony projektor za najbolju kvalitetu slike do sada

Tvrtka Sony će na IFA sajmu predstaviti najnoviji dodatak seriji projektora, kompaktni 4K projektor za kućno kino VPL-VW550ES 4K SXRD. U pitanju je treći model u asortimanu tvrtke Sony od predstavljanja novih modela popularne HW serije na prošlogodišnjem IFA sajmu – modela VPL-HW45ES i premium modela VPL-VW5000ES.

Ovaj projektor odlikuje podrška za 4K HDR prikaz, što ga čini idealnim za ljubitelje filmova, glazbe i sporta, koji se žele prepustiti uživanju u spektakularnoj kvaliteti slike. Kako potražnja za 4K HDR sadržajem raste, ovaj model predstavlja budućnost u smislu kompatibilnosti s najnovijim 4K standardima, dok HDR standard prikazuje danas dostupan sadržaj u najboljem svjetlu.

Model VPL-VW550ES je „nevidljiv” i „nečujan” tokom korištenja, a uslijed velike potražnje korisnika, dostupan je u bijeloj i crnoj boji kako bi se diskretno uklopio u svaki enterijer. Zahvaljujući tihom radu ventilatora, korisnici će moći neometano uživati u gledanju svog omiljenog programa uz manje prekida i jednostavnije održavanje zahvaljujući Sony dugotrajnoj lampi s vijekom trajanja od čak 6.000 sati u Low režimu.

Sony 4k VPL-VW550ES 4K SXRD

VPL-VW550ES je nasljednik prethodnog modela VPL-VW520ES i donosi još bolju kvalitetu slike. Odlikuje ga impresivnih 1800 lumena osvijetljenosti, unaprjeđeni dinamički kontrast odnosa 350.000:1, kao i jedinstvena Sony 4K tehnologija za jasniju i oštriju sliku u usporedbi s postojećim tehnologijama. HDR standard nudi izuzetno širok kontrast s još širim opsegom nivoa osvijetljenosti te uspijeva reproducirati i svjetlije i tamnije tonove tako da prikaz odgovara režiserovim namjerama i viziji.

Osim kompatibilnosti s HDR standardom koji se koristi za servise za emitiranje Ultra HD Blu-Ray i Over-The-Top sadržaja, novi Sony projektor je kompatibilan i s Hybrid Log-Gamma (HLG) standardom koji će preko unaprjeđenja softvera[1] koristiti budući emiteri i korisnički generiran sadržaj. Ponudom realističnijih prikaza sportskih događaja, koncerata i TV programa, ovaj projektor je spreman i za naredne tehnološke promjene.

Kao i prethodni model, projektor VPL-VW550ES omogućava gledateljima pristup servisima za emitiranje 4K sadržaja kroz najnoviji HDMI standard (podrška za HDR standard za 4K 24p u 4K 60p), kao i HDCP 2.2. zaštitu za HDMI1 i HDMI2 terminale. Ugrađeni RF 3D predajnik omogućava još bolju povezanost snažnim signalom za bežičnu mrežu nudeći širu pokrivenost i stabilnost 3D sinkronizacije.

VPL-VW550ES projektor bit će dostupan u listopadu 2016. godine diljem Europe. Više

[1] U zavisnosti od statusa standardizacije HDMI specifikacija.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz Piše: Darko Brlečić Prema najnovijim izvješćima, serija …