26 travnja, 2024 1:30 am

Pametni kišobran koji upozorava na kišu

Autor: Mateo Jagodić

ki3

U ova moderna vremena sve je više gadgeta povezano sa vašim mobitelom pa zašto bi recimo kišobran bio iznimka? Oombrella je pametni kišobran koji Vas upozorava na mogućnost kiše i brine se da ne odete bez njega. To je svakako super ideja,ali vrijedi li 73$?

Clement Guillot poduzetnik sa sjedištem u Parizu smatra da vrijedi. Oombrella je po mnogočemu poseban kišobran. Kevlarom ojačana rebra osiguravaju neometanu upotrebu i po jakom vjetru. Na vrhu kišobrana postavljen je čak i vijak na koji spojite Vašu GoPro kameru i snimite sasvim posebne momente.

Slični “glupi” kišobrani koštaju oko 30$, međutim Oombrella sadrži poseban čip koji se kupuje zasebno. Tako cijenom ostaje pristupačan,a također mu ostaje potencijal ukoliko se jedan dan odlučite kupiti čip. Taj čip je mini meteorološka stanica koja mjeri temperaturu, tlak, vlažnost i ima svjetlosni senzor. On komunicira sa smartphone aplikacijom putem Bluetooth LE i može obavljati razne funkcije.

https://www.youtube.com/watch?v=KWWCDPlPU8U

Tvrtka iza Oombrella već ima vremensku platformu pod nazivom Wezzoo s nekih 200.000 korisnika. Aplikacija koristi taj sustav kako bi Vam dala upozorenje 15 minuta prije nego počne padati kiša tako da ga možete zgrabiti prije nego što krenete. Još jedna značajka je “ne zaboravi me”, koja pomaže osigurati da ne izgubite Vaš Oombrella kišobran tako da vas obavijesti kada se previše udaljite od njega. Također možete pratiti kakvo je vrijeme bilo zadnji put kada ste išli na izlet i kakvo će vrijeme na tom mjestu biti sljedećih par dana. Ti podatci automatski se dijele sa drugim korisnicima kako bi se stvorila što točnija vremenska prognoza. Zanimljiv dodatak je i ručka kišobrana koja zasvijetli kada dobijete poruku ili imate dolazni poziv.

sk

Kampanji još uvijek nedostaje 10,000$ od potrebnog novca da se krene u masovnu proizvodnju. Iako ideja možda ne zaživi u potpunosti ovo je zanimljiv novi koncept.


Vezani članci:

Facebook uvodi prikaz vremenske prognoze pri mobilnoj inačici

Samsungova i Yamahina suradnja

Michael Kors lansira pametne satove

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije

  Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije: ograničavanje širenja lažnih informacija, propuštanje …