19 svibnja, 2024 1:00 pm

Cat S60 – prvi pametni telefon na svijetu s ugrađenom toplinskom kamerom

cat

Modul toplinske mikrokamere Lepton tvrtke FLIR ugrađen u robusni pametni telefon Cat Phone

  U sklopu Svjetskog kongresa o pokretnim telekomunikacijama 2016. u Barceloni najavljen je novi Cat S60 prvi pametni telefon na svijetu s ugrađenom toplinskom kamerom.

Cat S60 obuhvaća ugrađenu toplinsku kameru tvrtke FLIR, globalnog lidera u tehnologiji toplinskog skeniranja, što će korisnicima telefona Cat omogućiti da prvi na svijetu koriste pametne telefone za mnoštvo različitih situacija, uključujući: otkrivanje gubitka topline oko prozora i vrata, uočavanje vlage i izolacije, utvrđivanje pregrijavanja električnih uređaja i sklopova te gledanje u potpunom mraku.

cat 1Toplinska kamera prikazuje toplinu nevidljivu golom oku, ističući toplinske kontraste. Može prepoznati toplinu i izmjeriti površinske temperature s udaljenosti od 15 do 30 metara te vidjeti kroz zatamnjenja, kao što je dim, omogućujući širok raspon upotreba za građevinske stručnjake, komunalne djelatnike, ljubitelje sporta na otvorenom i djelatnike hitne pomoći.

Cat S60 također je vodootporan do dubine od 5 metara tijekom jednog sata, omogućujući time da se upotrebljava kao podvodna kamera, pomičući granice mobilne tehnologije u pogledu načina i mjesta njezine uporabe.

Kako bi se u današnje vrijeme istaknuli u gomili na suvremenom tržištu pametnih telefona, potrebne su istinske inovacije, pa smo ponosni na suradnju s tvrtkom FLIR te što možemo izjaviti da je zaista prvi na svijetu”, rekao je Peter Stephens, glavni izvršni direktor tvrtke Bullitt Group, globalnog nositelja licence za mobilne uređaje tvrtke Caterpillar. „Cat S60 predstavlja prekretnicu među pametnim telefonima. Uzbuđeni smo što će toplinska tehnologija biti u rukama korisnika telefona Cat te će moći otkriti bezbroj svakodnevnih i učinkovitih upotreba koje će im biti omogućene.

Oduševljeni smo što smo na najnovijem telefonu Cat surađivali s tvrtkom Bullitt Group kako bismo ugradili svoju toplinsku kameru u njihov prepoznatljiv, industrijalizirani pametni telefon te time stvorili istinski inovativan i revolucionarni mobilni proizvod”, rekao je Andy Teich, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrke FLIR. „CAT S60 korisnicima mobilnih uređaja diljem svijeta pruža nove mogućnosti– iskustvo ‘šestog čula’ koje može omogućiti samo toplinsko skeniranje.

Cat S60 također je vrlo izdržljiv i robustan pametni telefon svjetske klase. Premašuje uvjete vojnih specifikacija, osmišljen je da izdrži padove na beton s visina do 1,8 metara te je otporan na prašinu i vodu. Njegov svestran, izrazito svijetao zaslon može se gledati pod jarkim Sunčevim svjetlom, a dodirnim se zaslonom može upravljati mokrim prstima ili s rukavicama. Također je zaštićen i najnovijim staklom Corning® Gorilla® Glass 4.

cat 3

Ključne značajke telefona Cat S60:

 • ojačani tlačno lijevani okvir
 • otporan na padove do 1,8 m, vojna spec. 810G
 • izrazito svijetao zaslon (uobičajeno 540 nitova), staklo Gorilla Glass 4
 • kapacitivni multi-touch zaslon visoke razlučivosti od 4,7” s automatskom podrškom za mokre prste i rukavice
 • optimiziran rad baterije (3800 mA/h)
 • iskustvo zvuka visoke kvalitete(> 105 dB)
 • glavna podvodna kamera od 13 MP s dvostrukom bljeskalicom, prednja kamera od 5 MP
 • mreža 4 G LTE
 • osmojezgreni procesor Snapdragon 617
 • 32 GB ROM, 3 GB RAM
 • Android™ Marshmallow
 • namjenska aplikacija za toplinsku kameru FLIR s tehnologijom MSX, snimanje fotografija, panorama i videozapisa, promjenjive toplinske palete boja, mjerač temperaturnih točki te podatci o min., maks. i prosječnoj temperaturi

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Setanta Sports i Netflix sklopili ugovor

· Setanta Sports, vodeća sportska multimedijalna platforma koja posluje širom istočne Evrope i centralne Azije, …