25 travnja, 2024 10:00 am

ASTRA Talent 2015

Astra talent

Proglašeni pobjednici natječaja

Završilo je 5. izdanje međunarodnog umjetničkog natječaja za djecu ASTRA Talent. Natječaj je, uz Hrvatsku, održan u Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji u organizaciji tvrtke SES. Više od 4.300 škola pozvano je na sudjelovanje u natječaju, a zaprimljeno je više od 1.300 umjetničkih radova. Kao dio projekta tvrtka SES ASTRA podržala je humanitarnu, nevladinu organizacijiu i dobitnike Nobelove nagrade za mir ‘Liječnici bez granica’.

Djeca u dobi od 8 – 15 godina trebala su kreirati razglednice kojima obilježavaju 30. godišnjicu osnutka tvrtke SES ASTRA, prikazujući viđenje mladih umjetnika kako će se satelitska komunikacijska tehnologija razvijati u iduća tri desetljeća. Natječaj talenata trajao je od 1. listopada do 30. studenog 2015.

 Autor: Cikač Gabriela | Godine starosti: 7 | Posted: 16.11.2015 Naziv škole: Osnovna škola Trnjanska
Autor: Cikač Gabriela | Godine starosti: 7 | Posted: 16.11.2015 Naziv škole: Osnovna škola Trnjanska

Žiri sastavljen od vizualnih umjetnika je između svih predanih radova odabrao pet najboljih, čiji autori mogu očekivati primitak vrijednih nagrada. Još četiri umjetnička djela, koje je odabrala publika, također će biti nagrađena. Pobjedničke slike možete pogledati ovdje.

͈Ponovno smo zaprimili veliki broj slika, redom predivnih umjetničkih djela koji pokazuju vještinu i kreativnost njihovih autora,” izjavila je Urszula Marzec, voditeljica marketinga za Srednju i istočnu Europu. ͈Ovo ne potvrđuje samo rastući ugled našeg projekta, ono također znači da smo jako uspješni u prenošenju prave poruke ASTRA talenta: pružanje prilike djeci da pomognu drugima.”

͈Iznimno cijenimo potporu tvrtke SES ASTRA kao i trud koji mladi umjetnici ulažu u radove,” ističe Pavel Gruber, voditelj češke podružnice organizacije Liječnici bez granica. ͈Natječaj nam pomaže podići svijest javnosti o tome što radimo i kako novac koji donira SES ASTRA podržava naše projekte diljem svijeta.”

U kratko vrijeme trajanja natječaja webstranicu je posjetilo 43 tisuće jedinstvenih korisnika, koji su pregledali ukupno gotovo 700 tisuća stranica na portalu.

Za više informacija molimo vas posjetite www.astratalent.eu

Vezani članci:

ASTRA foto 2014 natječaj

SES Astra & Udruga NETCRO event u Zadru

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …