18 srpnja, 2024 10:57 am

SES Astra & Udruga NETCRO event u Zadru

Autor: Andrija Jovićević

MP__2034_m

Srijeda 14.10. i četvrtak 15.10.2015 u kalendarima tehničara satelitske tehnologije bili su rezervirani za njihov susret. Zanimljivo druženje stručnjaka održano je u Zadru, u organizaciji tvrtke SES Astra i uz potporu njezinog tehničkog partnera Hrvatske Udruge NetCro.

MP__2051_m

Na početku dvodnevne radionice marketing managerica SES Astre, Magdalena Sakrajda-Kozłowska, ukratko je predstavila svoju tvrtku, njezine trenutne kapacitete te ponudu televizijskih i radio programa.

MP__2056_m
Uslijedila je aktualna i svima zanimljiva tema vezana uz Ultra HD televizije preko satelita. SES Astra sa svojim kapacitetima vec u ovom trenutku pruža 4 Ultra HD programa na nama najblizoj i najjačoj satelitskoj poziciji Astra 19,2 E (Astra UltraHD demo, Inside, Fashion 4K, Pearl 4K) .

Kada je na binu došao Marcin Deka, Sales Manager koji je prije dvije godine na konferenciji Udruge NetCro u Westinu počeo uvod u priču koja se tiče novog oblika distribucije signala nakon prijema iz satelitske antene pod nazivom SAT-IP, svi su željno iščekivali njegovo predavanje. Ove je godine to bilo predstavljanje proširenja SAT-IP-a te njegovo detaljnije pojašnjenje zasto misli da ce taj oblik biti sve zanimljiviji na svjetskom, ali i hrvatskom tržištu.

MP__2113_m

Nakon pauze za kavu, kao zadnji gost u srijedu, predavanje je održao gospodin Zdenek Samek, Tehnical Support Service Specialist iz tvrtke PPC BELDEN. Svoju je priču bazirao na problematici postavljanja koaksijalnih kablove s posebnom koncentracijom na problematiku montiranja konektora. Njegovo je izlaganje pokazalo da je u mnogim slučajevima, kod razlicitih kabelskih i satelitskih operatera, više od 80 posto uzorka problema  leži u lošim spojevima i neadekvatnoj upotrebi, kako nam Zdenek kaže “specijalnog Kineskog kabela“. Također, prikazao nam je primjere brojnih presjeka konektora s lošim načinom spajanja. Osvrnuo se nakratko i na utjecaj 4G-a/LTE-a. Iako je ovaj dio predavanja trajalo skoro dva sata, tematika i zanimljiv predavač učinili su da vrijeme proleti u trenu.

SES Astra & NETCRO, Grayling

Dugi dan druženja, 15.10., organizirana je radionica u kojoj je Zdenek Samek prikazao paletu različitih konektora i alata. Tehničari su imali prilike probati montažu i posavljanje kontaktora te dobiti odgovor na mnoga postavljena pitanja vezana uz prikazanu tematiku uz tips&tricks iz prve ruke.

MP__2126_m

Ovakvo dvodnevno druženje uz izvrsnu edukaciju, upoznavanje novih tehnologija i na kraju odličnu radionicu ekskluzivno za hrvatsko tržištu organizira Hrvatska Udruga NETCRO koja brine da članovi njihove Udruge budu u koraku s novim tehnološkim izazovima kako bi krajnji korisnici dobili kvalitetnu uslugu.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Otvorene prijave na 32. Dane hrvatskog filma

Piše: Darko Brlečić Poštovani, 32. DANI HRVATSKOG FILMA održat će se od 15. do 20. …