28 ožujka, 2024 2:55 pm

Pirat osuđen za Sky Deutschland card sharing

Autor: Andrija Jovićević

sky d card

Sudac okružni sud Verden izrekao je uvjetno jednogodišnju zatvorsku kazne za 53-godišnjeg muškarca iz Leese u Lower Saxony zbog ilegalne distribucije pay tv platforme Sky Deutschland putem Interneta. Sud je u osnovi potvrdio je prvostupanjsku odluku lokalnog suda u Stolzenau iz 2013. U presudi se obilježava prvu rečenicu višoj instanci u Njemačkoj do sada u vezi ove vrste informacijskih i komunikacijskih kriminala (cybercrimel) i na taj način se može smatrati kao orijentir za slične slučajeve u budućnosti, prema izjavi Sky Deutschlanda.
 Osuđen je za računalnu prijevaru u vezi s izlaganjem podatke i zaobilazi mjere tehničke zaštite. Na temelju rezultata zajedničke istrage slučaja za Sky i Nagravision, proizvođač jednog od sigurnosnih sustava koji se koriste od strane Sky u vrijeme djela, okružni tužitelj verden pokrenula postupak optužbe i nakon toga podnio tužbu. I Sky i Nagravision su zajednički tužitelji na suđenju. Kazna još nije konačna.
Po prvi put, sud je napravio tako presudnu odluku u drugom stupnju“, rekao je Andreas Rudloff, potpredsjednik platforme i sigurnosti u Sky Deutschland. Ovo je jasan signal svim kriminalcima koji se žele obogatiti na štetu naše tvrtke i naših poštenih kupaca prodajom našeg ekskluzivnog sadržaja: Card-sharing nije sitan kriminal, nego računalna prijevara, koji će biti procesuirani od strane vlasti i može biti kažnjen zatvorskom kaznom. “.

Izvor: broadbandtvnews

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Rumunski TVR Sport uskoro počinje sa radom

Rumunska javna TVR (Televiziunea Română) planira da pokrene novi kanal. Početkom marta (ožujka) kreće stanica …