8 svibnja, 2024 4:57 pm

Neka vaše ploče „pjevaju“ na novom Sonyevom vrhunskom gramofonu

PS-HX500_tone-arm2-Large

 Sony je danas najavio izlazak novog vrhunskog gramofona koji omogućuje vlasnicima gramofonskih ploča uživanje u omiljenim pjesmama uz izvanrednu kvalitetu zvuka, čak i kad ste u pokretu[i]. Prvi u svijetu, Sony PS-HX500 omogućuje vam da pretvorite svoju kolekciju gramofonskih ploča u digitalne datoteke s visokom kvalitetom zvuka (ekvivalent DSD kvaliteti), tako da možete uživati u jedinstvenom zvuku gdje god se nalazili.

Visoka kvaliteta zvučnih detalja

Napravljen za ljubitelje glazbe, svaki dio PS-HX500 je osmišljen kako bi pružio najveću moguću kvalitetu zvuka i čuvao vaše gramofonske ploče onako kako zaslužuju. Od novodizajnirane ručice do „tanjura“ i samog postolja; svaka komponenta je pažljivo osmišljena kako bi pružila odličnu glazbenu izvedbu.

PS-HX500_main_revised-LargeRavna ručica, dizajnirana s iglom koja se nalazi u središnjoj osi ručice, osigurava izvrsnu stereo ravnotežu. Ručica također ima integriranu okruglu ljusku koja smanjuje rezonanciju, za čistu reprodukciju zvuka. Uređaj protiv preskakanja igle ugrađen je u sklop ručice, zajedno sa sustavom za zaustavljanje. Pokretno kućište magneta opremljeno je sustavom za praćenje i lagano se namješta.

PS-HX500 ima aluminijski „tanjur“ i pokreću ga dvije brzine motora. Visoka gustoća 30mm akustičnog postolja je predstavljena zajedno s novo dizajniranim 5mm gumenim podloškom i četiri izolacijska podnožja. Klasičan pristup dizajnu gramofona, zahvaljujući višegodišnjem iskustvu, proizveo je model koji može zadovoljiti sve ljubitelje glazbe.

Gramofon postaje prijenosni

PS-HX500_open-LargeLjubitelji ploča često se susreću s problemom digitalne snimke njihovih analognih ploča lošije kvalitete. PS-HX500 dolazi s DSD pretvaračem visoke kvalitete, koji daje korisniku mogućnost kopiranja svoje omiljenih analognih zapisa na računalo kao digitalni datoteke s visokom rezolucije kvalitete zvuka. To omogućuje korisniku da svoju omiljenu glazbu iz svoje kolekcije gramofonskih ploča pusti na računalu, mobitelu, prijenosnom glazbenom playeru, ili čak u svom automobilu. Gramofon također dolazi s integriranim gramofonsko pretpojačalom, dopuštajući izravnu vezu s vanjskim pojačalom za audio reprodukciju visoke kvalitete.

Softver za jednostavno snimanje i uređivanje

Korištenjem PS-HX500 PC softwarea gramofonska ploča se lako može pretvoriti u audio datoteku visoke rezolucije na korisnikovom računalu i uređivati u postprodukciji. Aplikaciju kompatibilnog softvera moguće je jednostavno skinuti i nakon spajanja računala i gramofona, pri čemu je proces snimanja vrlo jednostavan. Pjesme se kasnije mogu uređivati, nasloviti, rezati ili kombinirati zajedno, omogućavajući korisnicima da budu istinski kreativni sa svojom glazbom.

PS-HX500 će biti dostupan u Europi od travnja 2016. godine po cijeni od oko 500 €. Odabrane tehničke specifikacije možete vidjeti ovdje

[i] S bilo kojim kompatibilnim audio uređajem visoke rezolucije

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …