26 travnja, 2024 2:00 am

Bundesliga na Amazonu? Danas je sve moguće!

Autor: Marin Varvodić

Fans

Sky nije samo nogomet i jos nešto malo uz to”, rekao je Carsten Schmidt, direktor Sky televizije u Njemačkoj, u velikom intervjuu za swp.de, u kojem je analizirao rezultate, predstavio planove ovog medijskog giganta za budućnost, te se osvrnuo na sve veću konkurenciju na tržištu (prije svega Netflix i Amazon).

Usprkos širokoj i zanimljivoj ponudi, koju u 2016. žele dodatno obogatiti dječjim programom, najpopularnijim serijama i dokumentarcima, Sky ne može pobjeći od činjenice kako su prava na Bundesligu koja posjeduju, zapravo “kamen temeljac” uspjeha na Njemačkom tržistu. Ako želite vikendom uživati u nogometu, a niste imali sreču dobiti mjesto na rasprodanim stadionima, trebate Sky.

AllianzPritisci od strane konkurenata za uvođenjem “No Single Buyer Rule” u Njemačkoj su preveliki, te su sve česći zahtjevi od strane klubova koji promjenom načina tržisne kapitalizacije traže više novca za sebe. Oponenti navedenog pravila, kao podlogu za promjenom ističu primjer Engleskog nogometnog saveza, koji je tržisnim natjecanjem i raspodjelom prava između BT Telekoma i Sky Sporta ostvario povijesni prihod.

Internetski portal digitalfernsehen.de, prenosi kako su glavni favoriti za osvajanje dijela prava i  prvi koji su izašli s prijedlogom o promjenama pred Njemački nogometni savez bili Constantin Medien, koji je vlasnik televizije Sport1 i Deutsche Telekom. Ne treba zaboraviti kako je ZDF/ARD nedavno najavio kako je pripremio čak 220 miljuna eura kako bi proširio sportski portfolio.

Najviše pažnje ipak je privukao Jeff Bezos, osnivač Amazona, koji je u intervjuu za Welt.de na pitanje o njihovom ulasku u utrku za sportskim pravima kratko odgovorio: “Sve je moguće!” Iako je ovo vjerojatno bila samo otrovna strelica konkurenciji, lako je za očekivati kako će baš netko od konkurenata pokušati zajedno sa Amazonom uzdrmati Sky.
Teško je predvidjeti što će se zapravo dogoditi i tko će izaći kao pobjednik ovog “medijskog rata” koji nas uskoro očekuje. Jedino sigurno je da će najveći gubitnici ipak biti nogometni fanovi koji će sigurno trebati platiti više kako bi uživali u Bundesligi.

Foto 1: Martin Terber Flickr.com

Foto 2: Manuel Nunez Salinas Flickr.com

Komentari

comments

O Marin Varvodić

Zaljubljenik u sportski marketing i nove tehnologije. Izradio nekoliko aplikacija na temu satelitskih televizija. SportEventz - Najveći sportski program na satelitskoj televiziji. Android: https://goo.gl/1rPn71 iOS: https://goo.gl/udblRq

Pročitaj i ovo

ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids

Austrijski državni emiter ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids 1. januara 2024.Kanal će biti dostupan …