22 lipnja, 2024 5:17 am

5G predviđa dvostruku brzinu Interneta za domove u Velikoj Britaniji

5G bežični kućni širokopojasni internet omogućit će britanskim kućanstvima jeftiniju i fleksibilniju alternativu , nudeći korisnicima dvostruku trenutnu prosječnu brzinu preuzimanja. Prema neovisnom izvješću Ovum, koju je naručila tvrtka Three UK,  očekuje se da će ostvariti brzine od 80-100 Mbps, što je prosječno dvostruko više od onoga što korisnici u Velikoj Britaniji trenutno dobivaju koristeći tradicionalne, fiksne širokopojasne usluge (46 Mbps).

Istraživanje također procjenjuje da 5G bežične usluge mogu zamijeniti tradicionalne veze za 85 posto  za 26 milijuna korisnika u fiksnoj mreži u Velikoj Britaniji, s jednakom ili boljom brzinom.
Također poznat kao 5G ‘Fixed Wireless Access’ (FWA), tehnologija je prema današnjem izvješću gotovo 50 posto jeftinija za implementaciju od optike .

Nalazi izvještaja također navode da se očekuje da 5G bežični kućni širokopojasni mrežni telefon štedi kupcima približno 240 funti godišnje eliminirajući potrebu za iznajmljivanjem fiksne linije. Ostali načini na kojima će poboljšati krajnje korisničko iskustvo korisnika širokopojasnih usluga su:

-“Plug-and-play”  instalacija, bez dolaska majstora ili bušenje kablova kroz zidove
-Fleksibilniji ugovori, koji ne blokiraju kupce u dulje vrijeme
-Veća mobilna usluga, s mogućnošću da korisnici mogu uzeti 5G bežični kućni širokopojasni internet sa sobom kad se presele u novu kuću
Bežični kućni širokopojasni internet znači da možemo ubrzati pristup super brzim internetskim uslugama po nižoj cijeni, bez fizićke instalacije ili nefleksibilnih ugovora.

UK žele startati 5G bežični kućni širokopojasni servis u drugoj polovici 2019. godine.

Dragan Arunović

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …