28 travnja, 2024 8:52 pm

LG Electronics dobio 21 nagradu na natjecanju CES 2016 Innovations Awards

CES-TV-Film-Production-770x472

Izvrsnost u dizajnu i inovacije prepoznati u 10 kategorija: 77-inčni 4K OLED televizor nagrađen u kategoriji ‘Best of Innovations’

Consumer Technology Association (CTA®), ranije poznat kao Consumer Electronics Associate, odao je priznanje LG Electronicsu (LG-u) za izvrsnost u dizajnu i tehnologiji dodjelom 21 nagrade za inovativne proizvode koji će biti predstavljeni na sajmu CES 2016 u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja 2016. LG je primio prestižne nagrade 2016 CES® Innovation u 10 kategorija: Home Appliances, Computer Peripherals, Computer Hardware and Components, Accessible Tech, Smart Home, Video Displays, Headphones, Wearable Technologies, Wireless Handsets i Wireless Handset Accessories.

2016 CES Best of Innovation_logoMeđu dobitnicima nagrada CES 2016 Innovation su LG-ev napredni 77-inčni 4K OLED televizor za 2016., novi pametni telefon LG V10 i revolucionarna perilica rublja LG TWIN Wash™ s postoljem SideKick™. Ovo je, tako, četvrta godina zaredom da su LG-evi OLED televizori i pametni telefoni dobili nagradu CES Innovation. Ostali nagrađeni LG-evi proizvodi – među kojima su OLED 4K i LCD/LED 4K televizori, kućanski aparati te mobilni uređaji i dodatna oprema – bit će najavljeni 5. siječnja tijekom sajma CES 2016.

LG je predan pružanju inovacija za bolji život i naše nagrade 2016 CES Innovation u 10 kategorija pokazuju da ispunjavamo to obećanje“, rekao je William Cho, predsjednik Uprave LG Electronicsa u SAD-u. „Od naših revolucionarnih OLED televizora do inovativnih perilica TWIN Wash te svega onog između, LG nastavlja kreirati proizvode koji život potrošača čine jednostavnijim. Veselimo se predstaviti nove proizvode na sajmu CES u siječnju.“

LG-eva linija OLED televizora podigla je ljestvicu kad je riječ o tehnologiji televizora. Žiri za dodjelu nagrada je dobitnika nagrade 2016 CES ‘Best of Innovations’ za najbolji zaslon, LG-ev 77-inčni 4K OLED televizor za 2016., istaknuo kao uređaj koji predstavlja izvanredan podvig u području modernog inženjeringa i dizajna. Uz naprednu estetiku, LG-eva revolucionalna OLED tehnologija prikaza donosi HDR premium performanse i pruža jedinstvenu kvalitetu slike uz savršenu crnu i boje, čak i iz širokog kuta gledanja. Savršena crna LG-evog OLED televizora doprinosi omjeru kontrasta koji je 200 puta dublji od onog LCD panela i zaslužan za živopisne boje. Iz segmenta kućne zabave, nagradu su osvojili i novi napredni projektor, UltraWide™ monitor te premium lagano prijenosno računalo.

LG je podigao ljestvicu i kad je riječ o pranju rublja. Tako je perilica rublja LG TWIN Wash™ s postoljem SideKick™ prvo inovativno rješenje za dom koje korisnicima omogućava pranje dva odvojena punjenja rublja istovremeno. SideKick, dodatna perilica smještena u postolju ispod LG-eve perilice s punjenjem s prednje strane, posebno je dizajniran za pranje manjih količina rublja kojima je potrebna posebna njega. Kompatibilan je s većinom LG-evih perilica rublja s punjenjem s prednje strane proizvedenih od 2009.

Nagrađen je još jedan inovativan uređaj koji brine o rublju. Riječ je o LG Styleru, novom sustavu za upravljanje odjećom, koji pruža jednostavan i brz način za čuvanje i osvježavanje komada kojima je potrebna posebna njega, kao što su odijela, kaputi, košulje i veste. Dizajniran kako bi smanjio potrebu za kemijskim čišćenjem, štedi vrijeme i novac korisnika te im ujedno pomaže da se osjećaju i izgledaju bolje.

2016 CES Innovation_logoCTA je prepoznao i novi LG V10, i to za pomicanje granica u mobilnim inovacijama. V10 je kreativno dizajniran pametni telefon koji pruža bogato multimedijsko iskustvo – za gledanje i stvaranje videa – a njegov dizajn osigurava trajnost. Dolazi s drugim zaslonom, dvostrukom prednjom kamerom, ručnim video načinom rada, a tu je i 32-bitni Hi-Fi DAC što ga čini savršenim izborom za potrošače koji traže dar u blagdansko vrijeme.

Među nagrađenim LG-evim proizvodima iz segmenta mobilnih komunikacija su LG Watch Urbane 2, LG TONE Active te tipkovnica LG Rolly.

  • LG Watch Urbane 2 prvi je uređaj s platformom Android Wear koji omogućava mobilnu povezivost. Tako potrošači mogu pozivati sa svog sata te se, naravno, povezivati s Android pametnim telefonima i iOS uređajima.
  • Novi LG TONE Active je najnovija verzija popularnih Bluetooth slušalica. Namijenjene držanju oko vrata, čvrstog dizajna, otporne su na vodu te dolaze s nastavcima za slušanje na izvlačenje.
  • Tipkovnica LG Rolly prva je bežična, prenosiva tipkovnica u industriji koja se može smotati kako bi jednostavno stala u džep, torbu, ruksak ili aktovku. Jednostavno ju je odmotati kako bi se pokrenulo automatsko povezivanje s dvama različitim uređajima pomoću funkcije Dual Pairing.

„Ovo je četvrta godina zaredom da je LG-ev pametni telefon osvojio nagradu CES Innovation“, rekao je Morris Lee, stariji potpredsjednik i voditelj prodaje i marketinga u LG Electronics MobileComm za Sjevernu Ameriku. „LG V10, Watch Urbane 2 i naši drugi nagrađeni proizvodi su dodatni primjeri LG-eve predanosti mobilnim inovacijama.“

Dodjelu CES Innovation Awards sponzorira CTA, a podržava je Industrial Designers Society of America. Ove nagrade ističu napredak u kreiranju proizvoda, kad je riječ o tehnološkom dizajnu i inženjerstvu. Dodjeljuju se svake godine, a dobitnike bira stručna komisija koju čine relevantni dizajneri iz industrije, inženjeri i novinari. Oni procjenjuju prijavljene proizvode u skladu s nizom kriterija, uključujući vrijednost za korisnika, estetiku, inovativan dizajn, kvalitetu i doprinos kvaliteti života.

LG je primio više od 170 nagrada CES Innovations od službenog predstavljanja branda LG u Americi na sajmu CES 2004.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz Piše: Darko Brlečić Prema najnovijim izvješćima, serija …