22 lipnja, 2024 4:48 am

Google lansira revolucionarnu aplikaciju

Autor: Mateo Jagodić

gg3

Nakon odgađanja planiranog lansiranja Google je napokon predstavio novu aplikaciju. Voice Access je aplikacija koja korisnicima omogućuje da svojim glasom upravljaju mobitelom. Uz tu aplikaciju možete skoro u potpunosti kontrolirati mobitel. Možete otvoriti preglednik i pretražiti sve pojmove,možete se kretati po postavkama pa čak i isključiti zaslon,a sve to svojim glasom.

Aplikacija je dosta slična do sada poznatim sličnim alatima iako ima dosta novosti. Kada instalirate aplikaciju imate mogćnost postaviti nekoliko naredbi koje možete koristiti bilo kada. Recimo ako kažete broj “8” otvoriti će se YouTube. Ovom značajkom izbjegava se velika mana kada mobitel ne razumije što korisnik želi od njega.

O aplikaciji oglasio se i sam Google:

Nedavno smo pokrenuli Voice Access Beta, aplikaciju koja omogućava ljudima koji imaju poteškoća da manipuliraju zaslonom osjetljivim na dodir. Na primjer, možete reći: “otvori Chrome” ili “idi kući” za kretanje na telefonu ili u interakciji s ekranom govoreći: “kliknite next” ili “pomicanje prema dolje.

Da biste preuzeli aplikaciju u beta fazi, predlažemo da slijedite upute na http://g.co/voiceaccess. Morati ćete se upisati u programu testiranja za neobjavljene verzije aplikacije, nakon čega ćete biti u mogućnosti to preuzimanje datoteka iz Trgovine Play besplatno.

Od ostalih novosti o pristupačnosti, Google je pokrenuo jednostavan za korištenje Accessibility Scanner za Android koji analizira aplikacije po pitanja pristupačnosti, a tvrtka je objavila da sada možete koristiti svoj glas za uređivanje i u Google Documents s nizom novih glasovnih naredbi.


Vezani članci:

Stariji Xperia Z modeli dobivaju Android 6.0.1 Marshmallow

Facebook dodaje namjensku karticu videa kao dio velikog redizajna za live-streaming

Samsung Galaxy S7, poimanje “vrha” na Južno Korejski način

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …