21 svibnja, 2024 12:50 am

Zašto je dobro emitirati TV signal putem satelita?

SES O3b

Zašto satelit

Kampanja „Zašto satelit“ počela je u svibnju ove godine i trajati će do kraja 2016. Cilj joj je objasniti načela funkcioniranja HD formata i promjene koje će se dogoditi nakon prijelaza sa SD formata prijenosa televizijske slike. Kao satelitski operater s najvećim brojem HD kanala u Češkoj i Slovačkoj, bilo da je riječ o besplatnima ili zaštićenima, SES ASTRA je lider na tržištu i promovira i popularizira nova, inovativna rješenja.

Jedan od ključnih elemenata kampanje bila je i provedba ankete o HD standardu na češkom i slovačkom tržištu. Velika većina anketiranih u Češkoj – 74 posto – spremna je za prijelaz sa SD kanala na HD. To će učiniti kupovinom HD prijamnika. U toj skupini najčešći model televizora je onaj koji ima ugrađenu Full HD tehnologiju – takav televizor već ima 53 posto ispitanih. Što se tiče HD sadržaja, najviše se u tom formatu gledaju sportski događaji i filmovi.

Slično istraživanje provedeno je i u Slovačkoj. Prema toj anketi, 79 posto korisnika ima HD prijamnik, što je pet posto više nego u Češkoj. Postotak ljudi koji imaju Full HD prijamnik je isto visok (63 posto). Najpopularniji sadržaji na HD formatima su filmovi, koje gledaju svi, a muškarci više gledaju sportske događaje i dokumentarce, dok žene preferiraju informativne programe.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …