23 lipnja, 2024 6:38 am

YAMAHA 8K AV RECEIVERI

Piše: Darko Brlečić

Yamaha je predstavila dva nova modela pojačala za kućno kino koja će dobro doći ljubiteljima igara preko postojećih igraćih  konzola.

Novi modeli nose oznaku V6A i V4A,te poprilično odskaču od svoje trenutne surround braće.

RX-V64A posjeduje minimalistički dizajn s prednjom plohom koja ima zaobljene rubove. Prednjom plohom dominira potenciometar na samoj sredini, tik uz potenciometar se nalazi zaslon na kojem se ispisuju trenutne funkcije. Posebna napomena se odnosi na postojanje VRR (Variable Refresh Rate) sustav koji omogućuje potpuno glatki prikaz igara s konzola. 8K i HDR10+ su podržani.

Povezivost je na visokoj razini, tako novi modeli posjeduju HDMI 2.1 reviziju, što znači da su podržane značajke tipa- eARC(Enhanced Audio Return Channel), ALLM (Auto Low Latency Mode)automatski sustav rada s niskom latencijom, sustav rezolucije 4K @ 120Hz QFT (Quick Frame Transport)brzi prijenos sličica. Potonje će biti dostupno kroz poseban sustav nadogradnje firmwarea krajem godine.

Model RX-V6A je 7.2 kanalni surround uređaj sa snagom od 100 watta po kanalu i Dolby Atmos Virtualizacijom koja stvara Atmos efekt bez potrebe za zvučnicima postavljenim na strop.

Model RX-V4A je 5.1 kanalni surround uređaj sa snagom od 80 watta po kanalu, te također s istim značajkama osim što nema  Dolby Atmos Virtualization. Navedeni uređaji se lako uparuju s MusicCast sustavom, imaju podršku za Apple Airplay2,Spotify Connect i multi room audio/glasovnu kontrolu, naravno uz pomoć servisnih usluga AmazonAlexa, Google Assistant i Siri. Po najavama proizvođača oba modela bi se trebala pojaviti na policama trgovina ove jeseni.

https://europe.yamaha.com/en/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Evolucija Soundbar Zvučničkih sustava: Od početaka do današnjih Dana

Nekad su vladali jeftini 5.1-kanalni sustavi kućnog kina u kutiji, ali to je bilo prije …