18 lipnja, 2024 5:29 am

XPG predstavio miš za igrače ALPHA

Marina Barić

Dobitnik nagrade za dizajn Red Dot za 2022. godinu

XPG za profesionalce u e-sportovima i zaljubljenike u tehnologiju predstavila je miš ALPHA.  Kao dobitnik nagrade za dizajn Red Dot za 2022. godinu, ovaj je miš ergonomski oblikovan, opremljen energetski učinkovitim senzorom PAW-3335 i vrhunskim sklopkama marke OMRON koje osiguravaju udobnost pri korištenju i izvrsne performanse.

Nagrađeni ergonomski dizajn

Miš za igranje ALPHA odlikuju jednostavan i elegantan oblik i ugodno prianjanje uz ruku koji odražavaju XPG-ov jezik industrijskog dizajna pod imenom Exoskeleton. Tom dizajnerskom filozofijom naglašava se ravnoteža između oblika i funkcije, s fokusom na ergonomiju. Proučavanjem podataka iz velike skupine različitih korisnika koji su upotrebljavali XPG-ovu aplikaciju za skeniranje ruke pogonjenu umjetnom inteligencijom, XPG je bio u mogućnosti odrediti optimalan oblik miša. Tako je, primjerice, ukupna širina miša izvedena iz prosjeka mjerenja prstiju provedenih radi oblikovanja uređaja s idealnom veličinom hvata.

XPG ALPHA impresivan je i iznutra. Opremljen je energetski učinkovitim Pixartovim senzorom visokih performansi PAW-3335 i može ga se podesiti u rasponu tpi-ja od 100 do 16 000, što odgovara preduvjetima svih vrsta igara. Osim toga, trokutasti gumb na vrhu miša može se programirati, čime se ostvaruje velika fleksibilnost u povezivanju sa softverom XPG PRIME. XPG ALPHA proizveden je tako da bude dugotrajan, a to mu omogućuju vrhunske sklopke marke OMRON, koje mogu trajati i do 60 milijuna klikova. Među njegovim su načinima povezivanja bežično povezivanje od 2,4 GHz niske latencije, zaseban privjesak za igranje ili standardna izravna Bluetooth veza za svestranost i produktivnost, a baterija mu može trajati i do 60 sati[i] čak i kada se koristi LED osvjetljenje.

RGB osvjetljenje na mišu ALPHA raspršuje suptilno i elegantno svjetlo putem tri određene i međusobno neovisne zone. Postavke osvjetljenja mogu se pohraniti pomoću tri prilagodljiva hardverska profila ili pomoću softvera XPG PRIME.

XPG ALPHA miš je za igranje koji se može softverski programirati i čiji se gumbi, postavke tpi-ja i RGB svjetlosni efekti mogu mijenjati te prilagoditi potrebama svakog korisnika. Podesivi gumbi, njihovo dodjeljivanje i postavke makronaredbi mogu se programirati i spremiti na korisničke profile te se tako bez prepreka prebacivati na različite PC-jeve. Dodatne informacije o mišu XPG PRIME potražite OVDJE.

Da biste se podrobnije informirali o cijenama i dostupnosti u svojoj regiji, obratite se najbližem predstavniku tvrtke XPG putem stranice www.xpg.com. XPG ALPHA bit će dostupan i u ožičenoj varijanti.


[i] Trajanje baterije ovisi o upotrebi.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …