23 lipnja, 2024 6:48 am

Xiaomi Mi 6 Mix vs Samsung Galaxy S8

Autor: Mateo Jagodić

Datum izlaska i cijena
Datum izlaska Xiaomi Mi 6 Mix još uvijek je misterij, a na temelju Xiaomieve evidencije o objavljivanju svojih gadgeta, to je nepredvidivo do samoga kraja. Što se tiče maloprodajne cijene, Xiaomi smartphonei su poznati po svojoj pristupačnoj cijeni i prema glasinama cijena bi mogla biti oko 370-440 $.
Što se Galaxy S8 tiče najavljeni izlazak bio je u travnju ali od tog termina se odustalo radi podvrgavanju još nekim dodatnim testovima a predviđena cijena je 810 $ što se naravno još mora potvrditi.

Dizajn
Xiaomi je najavio da je novi Mi 6 Mix biti bez klasičnog “okvira” tj. da će odnos tijela i ekrana biti gotovo 100%. Ova značajka uvući će prednju kameru a najavljeno je da će i skener otiska prsta biti s prednje strane sa samome ekranu.
Nedavna izvješća pokazuju kako će se Samsung na Galaxy S8 modelu riješiti klasičnog ulaza za slušalice od 3,5mm i da će također imati ekran od ruba do ruba. Najava je kako će ekran zauzimati oko 90% površine tijela i biti će lagano zaobljen.

Zaslon
Xiaomi je izvijestio da će novi model imati 6,4-inčni AMOLED zaslon s 2k razlučivosti, te će biti zaštićen sa 2.5D staklenim panelom koji će se protezati od ruba do ruba.
Što se tiče Samsung Galaxy S8, oni su rekli da imaju 5,1-inčni i 5,5-inčni AMOLED zaslon modela, ali ima i nekoliko izvješća ukazuju na to da Samsung radi na 6-inčnim AMOLED modelima. Dakle postoji nekoliko varijanti zaslona i preostaje nam sačekati konačnu potvrdu.

Čipset
Xiaomi je rekao da će Mi 6 Mix imati Snapdragon 835 čipset. Ovo je vrlo snažan novi čipset rezerviran za top modele.
S druge strane, Samsung Galaxy S8 je izvijestio da imaju 2 čipseta. Prvi model će se priključiti na Exynos 8895 čip koji će se prodavati u Indiji, a drugi će imati Qualcomm procesor koji će se prodavati u cijelom svijetu.

Memorija
Za Xiaomi kruže dvije različite kombinacije memorije; 256GB ROM-a uz 6GB RAM-a te 128GB ROM-a uz također 6GB RAM-a. Poznavajući Xiaomi ni ogućnost proširenja memorije sa SD karticom neće izostati.
Za Samsungov model nezna se puno,samo da će imati 8GB RAM memorije.

Kamera
Xiaomi je najavio 16MP stražnju kameru sa dual LED bljeskalicom i 8MP prednju kameru.
Samsung na svom modelu planira dvije stražnje kamere od 13MP i 12MP te će nadamo se biti boljii nego njegovi prethodnici.

Ostale značajke
Xiaomi je na svom modelu najavio zasada samo jednu bitniju značajku a to je bežično punjenje od 0 do 60% kapaciteta u roku od 30 minuta što je stvarno impresivno.
Samsung je najavio puno više. Bežične slušalice,bežično punjenje i S pen samo su neke od značajki. Također ovaj model doći će sa dva glasovna asistenta po imenima Bixby i Kestra.

Presuda
Samsung je najavio mnogo više na novome modelu i po tome je mnogo bolji odabir. No Xiaomi se bazirao na revolucionarnom dizajnu i osnovnim funkcijama što i odgovara njegovoj cijeni.

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …