ožujak 28, 2020 11:58 pm

Windows 10 menja izgled

Microsoft “eksperimentiše” sa novim izgledom Start menija operativnog sistema Windows 10. Namera im je da smanje značaj i veličinu grafičkog elementa – Live Tiles, koji se koristi za prikazivanje podataka i informacija bez otvaranja samih aplikacije.Ovom promenom  “više haotičnih boja trebalo da budu zamenjene nešto više uniformisanima”. Microsoft planira da smanji broj boja blokova u Start meniju i tako ga učini jednostavnijim i lakšim za pronalaženje odgovarajuće aplikacije.Live Tiles je deo Start menija Windowsa 10 uveden pre skoro pet godina, kada je taj operativni sistem i predstavljen. Tada su uvedene animirane ikonice slične onima kakve su korišćene u izdanju tog operativnog sistema nemenjenom za Windows Phone.

Takve ikonice već su izbačene iz Start menija Windowsa 10X, verzije operativnog sistema namenjene za korišćenje na dvostrukim ekranima.U Microsoftu tvrde da stari izgled start menija još neko vreme neće nestati iz Windowsa 10 za desktop računare, ali se čini da se ide u tom pravcu. Tako da sada ne podržavaju sve aplikacije Windowsa 10.Novi Start meni Windowsa 10X izgleda  drugačije od sadašnjeg desktopa, u njemu aplikacije možete dodati na spisak nedavno korišćenih dokumenata.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Besplatni filmovi na Rakuten TV

Poznata streaming platforma Rakuten TV je proširila svoju besplatnu ponudu   filmova kako bi nam pomogla …