20 svibnja, 2024 11:06 pm

Vipnet korisnicima omogućio SMS plaćanje izrade i slanja razglednica iz aplikacije smartphonea

epostcard 1

Uz samo jedan SMS, korisnik smartphonea bilo kad i bilo gdje šalje originalnu tiskanu razglednicu na željenu adresu u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Vip korisnici od sada mogu epostcard uslugu Hrvatske pošte plaćati i SMS-om te tako kroz nekoliko jednostavnih koraka na mobilnom uređaju individualno oblikovati razglednicu, naručiti i platiti njezino tiskanje i slanje primatelju u fizičkom obliku.

epostcardKorištenje aplikacije i plaćanje je izuzetno jednostavno – dovoljno je imati smartphone te je prvi korak skidanje aplikacije epostcard s Google Play Storea ili App Storea za korisnike iPhonea. Nakon što je aplikacija pokrenuta, korisnik odabire želi li koristiti fotografiju koju je slikao direktno iz aplikacije, iz fotogalerije ili prazan zaslon za korištenje efekata iz aplikacije. Na odabranu fotografiju mogu se dodati ikone, okvir, tekst, crtež ili drugi efekti. Nakon toga kao i na tiskanu razglednicu upisuje se poruka, ime i adresa primatelja u Hrvatskoj ili inozemstvu, odabire se način plaćanja SMS-om i slanje razglednice može početi.

Plaćanje se provodi slanjem ključne riječi SMS porukom na kratki broj 707707, a ključna riječ je jedinstveni kod transakcije kojeg u SMS poruku izravno kreira mobilna aplikacija epostcard. Korisnik treba samo potvrditi slanje SMS poruke, a potvrda o plaćanju stići će u obliku povratne SMS poruke na Vip mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu.

Cijena usluge epostcard koja obuhvaća izradu razglednice i slanje na fizičku adresu primatelja, je utvrđena cjenikom Hrvatske pošte i jasno je naznačena u sklopu mobilne aplikacije. Naknada za korištenje platne usluge iznosi 0,69 kuna po uspješno provedenoj transakciji.

 

Usluga epostcard je jedna od usluga m-trgovine kojom korisnici mogu plaćati proizvode i usluge trećih strana, a Vipnet je isključivo posrednik u provođenju transakcije.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …